Павле Болковац побеждава в Босна


Павле Болковац побеждава в Босна
Павле Болковац вече играе в Босна
04-11-2008 19:03 | Botevgrad.com

Бившият баскетболист на "Балкан" Павле Болковац, който е с големи заслуги за спечелването на сребърните медали от миналия шампионат, се завърна в първенството на Босна и Херцеговина, съобщава елетронното издание Botevgrad.com. От новия сезон той е основен плеймейкър на първодивизионния Леотар Требине. Преди да приеме предложението на новия си клуб, той бе на проби в гръцкия "Лариса", но не получи предложение за договор. Ще припомним, че Болковац дойде в "Балкан" именно от босненския шампионат, където игра за  "Ратник" Биелина.


Шампионатът на Босна и Херцеговина започна в началото на октомври. В него участват 13 отбора, затова и наименованието му е "Лига 13". Новият му отбор "Леотар" стартира с три последователни победи - в първия кръг като гост на "Нови град" с 92-89, във втория в Требине над "Груде" с 86-81 и в третия при гостуването на "Витез" със 76-75.


Първото поражение на "Леотар" дойде едва в четвъртия кръг, и то вкъщи, от КК Зрински (Мостар) с 63-69. Отличната игра на Павле не бе достатъчна за победата. Той бе най-добър реализатор с отбелязаните 19 точки, има и 4 борби.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи