ЦСКА със златен медал за абсурди


ЦСКА със златен медал за абсурди
06-11-2008 13:19

Ако заглавието не ви се струва прекалено странно, то явно сте или фенове на ЦСКА, или се интересувате поне малко от баскетбол. Достатъчно, че да знаете кой е треньор на баскетболния отбор на „червените” – Росен Барчовски
 
Да, ама не.
От снощи Росен Барчовски не е старши треньор на ЦСКА. Не е дори на друг пост в баскетболния ЦСКА, както се е случвало преди време. Просто, защото гъркът Георгиос Стерянопулос и сърбинът Бранислав Прелевич решиха да увенчаят усилията си тотално да сринат реномето на клуба с уволнението или пардон „раздялата по взаимно съгласие” с човека, превърнал се в емблема на тима в последното десетилетие. Специалистът, който преглътна собственото си его, заставайки зад нескопосаното управление на президента и спортния директор и поемайки доста от логичните критики за сбърканата политика на шефовете върху себе си. Треньорът, заради който, в същото време, много хора продължаваха да се надяват на по-добри времена за ЦСКА. Защото за разлика от чуждестранните босове, Барчовски е свързан с ЦСКА не само на документи, а от сърце и даже въпреки проблемите. 
 
Като абсурдите от последните месеци – некоректното отношение към доказани играчи като Георги Давидов и Людмил Хаджисотиров, и безочието да изтрият от паметта си фигурирането на Тони Дечев като помощник-треньор.
А може би именно заради това безочие и некоректност треньорската рокада не е изненада за мнозина. Така де, ако си изгонил капитана си, едва ли е много по-трудно да уволниш наставника, който ти е пазил гърба.
Пък и едва ли дуетът Стерянопулос- Прелевич знае кой е Росен Барчовски за ЦСКА, както едва ли осъзнават какво е ЦСКА. 
 
И това, ако не е тъпо!

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи