ПМГ "Добри Чинтулов" (Сливен) с помощта на БФБ на световно ученическо


ПМГ "Добри Чинтулов" (Сливен) с помощта на БФБ на световно ученическо
Шампионките от ученическите финали в Сливен
06-11-2008 14:04

След като бе съобщено, че Българската Федерация по Баскетбол ще подпомогне пътуването за световното ученическо първенство в Турция на шампиона при юношите ПГТМ "Христо Ботев" (Ботевград), днес стана ясно, че баскетболната централа подкрепя финансово и девойките от ПМГ "Добри Чинтулов" (Сливен) за участието им на същия форум. От БФБ са осигурили необходимия депозит, който трябва да бъде внесен за участието на сливенския тим на Световните ученически игри в Истанбул от 03.05.2009 до 11.05.2009.
 
Припомняме, че гимназия "Добри Чинтулов" стана Държавен шампион за девойки на Ученически игри 2008 за 2008 г. след драматичен финал срещу отбора на СОУ "Отец Паисий" Самоков на първенството в Сливен.
 
Именно в този отбор се състезават двете переспективни състезателки от женския отбор на Тони 7 Сливен Радостина Рашева и Виктория Стойчева, на които този сезон треньорът на отбора Ивайло Христов разчита, заедно с опитните момичета, за добро класиране в първенството при дамите. Като добавим и борбената Пепа Калайджиева и винаги всеотдайната на игрището Станислава Стойчева, това е предпоставка за добри игри на сливенския тим на Световните игри.
 
Освен подкрепата на БФБ, в лицето на нейния президент Михаил Михов, важна за бъдещото участие на отбора в Световните ученически игри в Истанбул е и помощта от Община Сливен и нейния кмет Йордан Лечков, от Красимир Кръстев - председател на  ПКДМС към Общинския съвет и от бизнесмените в града, които ще осигурят останалата част от средствата по пребиваването на момичетата в Турция.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи