С нов сърбин и нов треньор ЦСКА посреща Ямбол


С нов сърбин и нов треньор ЦСКА посреща Ямбол
Какво очакват днес босовете на ЦСКА
07-11-2008 16:50

207-сантиметровият център Неманя Илич ще направи официален дебют за ЦСКА в среща от петия кръг на Националната Баскетболна лига тази вечер срещу Ямбол. „Червените” ще бъдат водени за първи път от досегашния помощник треньор на отбора Ивайло Желев след като преди два дни ръководството на отбора освободи Росен Барчовски.
 
Илич е на 25 години и в досегашната си кариера е играл за чешкия Хомутов, гръцките Ниър Ийст и Македоникос Козани, както и за босненските Радник Биелина и Славия Източно Ново Сараево. Той е един от двамата сърби, картотекирани в тима още преди началото на шампионата. Отне доста време за издаване на работната виза на Илич, а неговия сънародник Еди Синадинович още чака в родината си и не се знае кога ще се присъедини към състава.
 
ЦСКА има само една победа от 4 мача като в единствения си успех досега „червените” надделяха над Сливен. Всички останали срещи обаче бяха извън столицата, а домакинството на Ямбол ще бъде тяхно второ в НБЛ.
 
Съставът на Ямбол има 2 победи от 4 мача след като победи Сливен и Евроинс Черно море у дома пред собствена публика. Вярно, че успеха срещу Сливен ба като „гост”, но на практика те си играха в собствената зала. Сега възпитаниците на старши треньора Иван Чолаков ще търсят победа при истинско гостуване, каквата ще бъде несъмнено визитата им в зала „Христо Ботев” в столицата на отбора на ЦСКА.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи