България в група с Литва, Турция и Полша на Евробаскет 2009


България в група с Литва, Турция и Полша на Евробаскет 2009
Адам Войчик изтегли България
08-11-2008 15:53

Днес във Варшава бе изтеглен жребият за разпределяне на групите от финалите на Евробаскет 2009. България ще играе срещу следните съперници в груповата фаза на турнира – Литва, Турция и Полша. Всичките 16 отбора бяха разпределени в 4 групи по 4 отбора. Играе се всеки срещу всеки и напред продължават първите три отбора от всяка група, а само заелите последните места отбори отпадат след първата фаза. Ето и самите групи:
 
Група А (Познан)
Македония
Хърватия
Израел

Гърция
 
Група В (Гданск)
Русия
Oтбор от допълнителната квалификация
Германия
Латвия

 
Група С (Варшава)
Великобритания
Сърбия
Испания
Словения

 
Група D (Вроцлав)
Полша
Турция 

Литва
България


Евробаскет 2009 ще бъде в полските градове Гданск, Познан, Вроцлав и Варшава по време на първата, груповата фаза от надпреварата. Във втората мачовете ще се играят в Бидгож и Лодз, а в Катовице са четвъртфиналите, полуфиналите и финалите на най-силното издание на ниво национални отбори в Европа. Самото европейско първенство стартира на 7-ми септември 2009 и продължава до 20-и, когато е финала за определяне на шампиона на Европа.
 
Днес бе изтеглен и жребият за допълнителната квалификация. Шестте отбора са разпределени са разпределени в две групи, които ще играят по системата всеки срещу всеки. Ето ги и тях:
 
Група А
Португалия
Босна и Херцеговина
Белгия
 

Група В
Италия
Франция
Финландия
 
Победителите в двете групи играят един мач, в който ще решат кой отбор ще се класира за Евробаскет 2009. Той ще попадне в група В на Евробаскет 2009 заедно с отборите на Русия, Германия и Латвия.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи