Малко не достигна на юношите на Рилски спортист за изненада във Варна


Малко не достигна на юношите на Рилски спортист за изненада във Варна
Юношите на Рилски бяха на крачка от успех
08-11-2008 16:58

Юношеският състав на Рилски спортист бе на крачка от нова победа над връстниците си от Черно море в мач от втория кръг на Младежката лига. Днес сутринта възпитаниците на Петър Клечков останаха само на три точки - 75-78 след последната сирена в зала „Христо Борисов” във Варна и пропуснаха възможността да победят отново домакина, както сториха това на финала от държавното първенство в края на миналия сезон. Тогава Рилски спортист се окичи със златните медали и победи със 103-101. Днес юношите на Рилецо се представиха съвсем достойно и показаха отново, че ще бъдат кандидати за титлата за тази възраст в първенството на България.
 
Единствено във втората част младите баскетболисти на Рилски спортист допуснаха 36 точки и това им костваше победата в крайна сметка. В останалите три части общо играчите на Черно море вкараха 42 точки. Накрая дори се стигна дотам, че Ивайло Вучков стреля от тройката, но не успя да докара мача до продължение. Като се има предвид, че ще има и ответна среща в Самоков след Нова година, може да се каже, че загубата само с 3 точки не е толкова фатална.
 
Цялата стартова петица на Рилски спортист завърши с двуцифрени точкови показатели. Най-резултатен бе Ивайло Вучков с 18 точки, 17 добави Любомир Киров, а Станислав Ваклинов бе истински господар под двата коша с 13 точки и 13 борби.
 
Като цяло състезателите на Рилски спортист овладяха с 11 борби повече от съперника си в днешния мач – 44 срещу 33, но големия брой допуснати грешки (23, от които 13 през първото полувреме) им костваше победата в днешната среща.
 
За домакините Васил Кьосев с 18 точки и Симеон Илиев със 17 бяха най-резултатни на терена в изключително студената варненска зала.
 
Следващата неделя Рилски спортист ще имат нов сериозен тест. Тогава, на 16-и ноември те гостуват на Лукойл Академик в Правец.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ (19) - РИЛСКИ СПОРТИСТ (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи