Левски с убедителна победа над Сливен


Левски с убедителна победа над Сливен
Върбанов с най-добър мач от две години насам
08-11-2008 21:07

Сливен загубиха домакинството си на отбора на Левски в петия кръг на НБЛ. Пред полупразните трибуни в зала „Диана” в Ямбол сливенлии не успяха да противопоставят на добрата игра на „сините” и за пореден път претърпяха поражение с голяма точкова разлика 77-97. Така Левски прекъсна серията си от две поредни загуби, едната от Евроинс Черно море в НБЛ, а другата от Рилски спортист в БИБЛ. В ямболската зала Левски се справи с домакините си без две от основните си единици – Маркъс Хол и Васил Евтимов, но пък и за домакините не участваха трима от основните им състезатели - Джеремая Босуел, Христомир Гюров и Андреан Илчев.
 
Началото бе силно за гостите, като те бързо поведоха с 0-10. Играта на домакините не спореше и те за 10 минути игра успяха да вкарат едва 11 т. Така още след първата четвърт разликата бе 18 точки – 11-29.
 
През вторият период Сливен след серия 6-0 успяха да стопят част от разликата. След 15 минути игра разликата падна на 12 т. С добра защита „войводите” успяваха да се държат в мача. Играеше се кош за кош като в края на първите 20 минути Левски отново увеличиха актива си и полувремето завърши при резултат 37-52.
 
Третата четвърт започна вихрено за Левски и те много бързо поведоха с 20 т. Сливен трудно достигаха до стрелкова позиция и единствено добрата игра на Тодор Тенев и точния мерник на Лоурънс Шарет от зоната за три точки държаха домакините да не бъдат разгромени. В краят на този период в отбора на гостите настъпи отпускане и Сливен успяха да се възползват от това като намалиха разликата до 12 точки в края на частта – 57-69.
 
В решителната четвърт Сливен направиха опит да обърнат мача, но успяха единствено да намалят пасива си до 10 точки. Последваха няколко хаотични атаки от тях, като не успяваха да реализират. Левски тотално овладяха борбата под коша и това сломи съперника им.
 
Мачът се доигра и въпреки, че Тити Папазов пусна всичките си резервни състезатели, Сливен не успяха да достигнат дори до по-почетна загуба.
 
За Левски най-силно се представи Николай Върбанов, който въпреки, че игра през голяма част от двубоя с 4 лични нарушения, успя да завърши с дабъл-дабъл 28 точки и 14 борби. Младокът доказа, че като му се гласува доверие може да бъде много полезен. Той постигна коефициент от 33 – негов най-добър за Левски от 18 ноември 2006, когато срещу Спартак МВР вкара 13 точки и грабна рекордните си 23 борби за коефициент 36.
 
С 17 точки завърши Асен Великов, а Стефан Георгиев също постигна дабъл-дабъл 13 точки и 12 борби само за 20 минути игра. За Сливен Тодор Тенев реализира 22 точки, а Цветомир Бенчев добави 13 точки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН - ЛЕВСКИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ 
 

ТОП 10 НА 5-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи