Славия Термострен не успя да спре Монтана 2003


Славия Термострен не успя да спре Монтана 2003
Вранчева най-резултатна за Монтана 2003
08-11-2008 23:26

Женският отбор на Славия Термострен изигра една слаба четвърт и това костваше на тима победата в срещата му от от шестия кръг на първенството на А група при дамите. „Белите” баскетболистки загубиха със 70-80 от Монтана 2003, но запазват четвърта позиция във временното класиране с 2 победи от 6 мача. Толкова има и Берое 07, но Славия ги победи убедително в директния дуел между тези два отбора преди две седмици.
 
След една равностойна първа четвърт (24-24), „славистките” вкараха само 10 точки във втората десетка и изостанаха от съперника на почивката с 9 точки разлика (34-43).
 
Монтана 2003 се изкачи на второ място в класирането, но с мач повече от следващия го Лукойл Нефтохимик. Бургаските баскетболистки излизат утре у дома срещу Дунав Еконт в опит да им нанесат първа загуба за сезона. Момичетата от Монтана направиха много добра селеция преди началото на сезона и съвсем закономерно сега се целят високо в челото. Амбициите им са съвсем реални и те трябва да гонят медали както в първенството, така и в турнира за купата на България. Всичко останало ще се смята за неуспех.
 
Стархотен мач за гостенките изигра триото Перостийска-Вранчева-Жельова. Перостийска властваше под коша и завърши с 23 точки, 12 борби и 3 блока. Вранчева пък бе най-резултатната баскетболистка на терена с 25 отбелязани точки, а освен това тя показа добър нюх в борбата под коша – 8 борби и подаде 4 завършващи подавания. Жельова не отстъпваше на колежките си и завърши с 18 точки, 6 борби и 5 асистенции. Останалите две титулярки – Мариета Кърчовска и Румяна Николовска вкараха съответно 5 и 9 точки. Нито една от резервите на старши треньора Славко Димитров не успя да се разпише в срещата.
 
За домакините, които спечелиха две поредни срещи в шампионата и влязоха в двубоя с приповдигнато настроение Стефка Николова вкара 19 точки, хвана 6 борби и подаде 5 завършващи подавания. Христина Горецова добави 16 точки. В състава на Славия Термострен във втори пореден мач липсваше Теодора Петрова, която е контузена.
 
В следващия кръг Монтана 2003 приема обновения тим на Миньор Перник в своята зала „Младост”, а Славия Термострен ще се опита да си го върне на НСА в тяхната зала същия ден.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛАВИЯ ТЕРМОСТРЕН – МОНТАНА 2003
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи