Дългоочаквана победа за пернишката публика


Дългоочаквана победа за пернишката публика
Дойчинова пак най-резултатна за Миньор
08-11-2008 23:51

Възстановеният през това лято женски отбор на Миньор най-после зарадва и феновете в Перник с първи успех в собствената си зала, побеждавайки младия отбор на Тони 7 с внушителното 93-50. Сливенският тим беше без основния си център Марина Илиева, която се разболя и не пътува за Перник. Треньорът на Миньор Валентин Петров пък за първи път от началото на сезона пусна в игра повече от 7 състезателки - този път даде шанс за изява на 8.
 
Отборът домакин наложи волята си още до средата на първата част, когато поведе 13-1 и така подсказа на най-верните си стотина фенове, които бяха уважили този мач, че този път сигурно ще счупи домакинския карък. Досега в своята зала Миньор бе претърпял драматична загуба след продължение от Рилски спортист в първия кръг и предвидимо поражение от шампиона Дунав Еконт в третия. Сега обаче, срещу тима на Тони 7, играещ без една от своите ключови и най-опитни състезателки, перничанки нямаха право на грешка, нещо повече - бяха решени да спечелят победата с голяма разлика. Липсата под коша на високата Илиева означаваше най-вече, че нямаше да има кой да спре основния реализатор на Миньор Агнеса Дойчинова; и точно така се получи. Споменатите първи 13 точки на отбора бяха изцяло нейно дело, а когато започнаха да вкарват и Бойка Зарева и Камелия Михалкова, разликата логично продължи да расте, дотигайки бързо до 24 точки в 13-та минута (33-9), а после и до 32 на почивката - 47-15.
 
Талантливите, но все още твърде млади момичета, каквито са повечето от състезателките на Тони 7, се стараеха много, но трудно преодоляваха отбраната на опитните си съпернички - например за цялата втора четвърт те вкараха само 6 точки. През второто полувреме обаче показаха, че могат и да организират атаки и да бележат, вкарвайки двойно повече точки (34), в сравнение с тези 15 от първото. Една от причините да имат този шанс е, че през това второ полувреме, както и в другите мачове на Миньор досега, започна да си казва думата умората във ветеранките от основната петица на пернишкия тим. Разликата е, че този път, при голямата разлика в резултата, треньорът Валентин Петров можеше да си позволи да им даде почивка, давайки общо 21 игрови минути на резервите Валерия Иванова и Адриана Боянова, плюс 23 на традиционният шести човек на отбора Ралица Василева. В досегашните 4 срещи на Миньор никой друг освен Василева не бе влизал от пейката за повече от 2 минути.
 
Така Дойчинова за първи път този сезон (като изключим принудителното напускане за 5 фаула срещу Дунав Еконт) игра по-малко от 34 минути - само 26, но за тях вкара цели 33 точки завършвайки почти безгрешно атаките (14/16 от зоната за 2 точки). Освен това тя записа и 6 борби и 3 асистенции. Другите най-резултатни за Миньор при първата му домакинска победа бяха Камелия Михалкова с 20 точки, Бойка Зарева с 12 и резервата Ралица Василева с 15.
 
За Тони 7 с двуцифрен точков актив - 13 - се отличи най-опитната в отбора - плеймейкърът Гергана Колева. 16-годишната Виктория Стойчева записа 9 точки, 3 борби и 2 асистенции, влизайки от пейката.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МИНЬОР – ТОНИ 7
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи