Константин Папазов: Не е най-страшния жребий


Константин Папазов: Не е най-страшния жребий
Константин Папазов
09-11-2008 09:32 | Topsport.bg

Техническият директор на националния отбор по баскетбол Константин Папазов изрази оптимизъм за предстоящите двубои на Евробаскет 2009 и сподели, че тегленият днес жребий е можел да бъде значително по-тежък за нашия отбор.
 
"Този жребий не е най-страшното. Имаше вариант България да е на мястото на квалификанта в групата на Русия, Германия, Латвия и на мястото на Великобритания в група С с Испания, Словения и Сърбия. Големият двубой за нас ще бъде на 7-ми септември. Много голям плюс е, че играем с домакините първи мач. И двата отбора са с еднакви възможности. В Полша имат един играч от НБА на поста център, но ако Васил Евтимов получи разрешение от ФИБА да играе за България, мисля, че ще се справим. Много тежко се играе първи домакински мач у дома и това ще повлияе на Полша. България отива спокойно и без напрежение на това европейско първенство, както беше в Подгорица през 2005-та година. Въпреки че тогава записахме три загуби, направихме впечатление с играта си. Иска ми се минимум да повторим тази игра и да спечелим поне една победа, защо не две. Литва е фаворит в групата, а другите два отбора са преодолими. Но това са реалностите. Мисля, че срещу Литва ще ни бъде по-трудно отколкото на Евро 2005", коментира Папазов.
 
В националният отбор на Полша има само един баскетболист, играещ в първенството на НБА. Това е Марцин Гортат - център на 24 години. Той е висок 211 см и тежи 108 кг. През 2005-та година е избран от Финикс Сънс в драфта на НБА, но в момента играе за Орландо Меджик. За миналия и настоящ сезон в НБА той има само 12 изиграни минути, а в тази кампания едва една среща.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи