Юношите на Левски с първа победа в Младежката лига


Юношите на Левски с първа победа в Младежката лига
Цветелин Иванов - 26 точки и 9 овладени топки
09-11-2008 23:54

Юношите на Левски записаха първа победа в Младежката лига на страната след като разгромиха като гости връстниците си от Балкан с 85-63. Тази победа идва точно навреме, да върне самочувствието на момчетата на старши треньора Юлиан Аладжов след загубата им от Черно море у дома преди седмица. Днес на терена в зала „Балкан” Левски показаха значително по-голяма класа и се поздравиха с голяма победа. Още на почивката те имаха аванс от 24 точки и дублираха постижението на домакините – 48-24.

През вторите 20 минути Аладжов завъртя целия състав, чието ядро са кадети от школата на клуба. Това не промени значително ситуацията на терена, а крайния резултат от плюс 22 точки в полза на младите „сини” баскетболисти само показва съотношението на силите в днешната среща.
 
Цветелин Иванов изигра много силен мач и завърши с 26 точки и 9 борби. Георги Георгиев влезе като резерва и завърши с двуцифрен актив от 11 точки. Отличен мач изиграха също и Иво Славчев (9 точки и 11 борби), както и Васил Александров (6 точки, 6 борби и 4 асистенции).
 
За домакините от Ботевград Иван В. Иванов вкара 19 точки, а Данаил Христов добави 14.
 
В друг мач от Младежката лига днес в Стара Загора Лукойл Академик победи Марица Кършияка с 96-86. Следващата неделя юношите на Левски приемат именно Марица Кършияка, а целта освен първа победа като домакин ще бъде и затвърждаване на позицията във временното класиране на Младежката лига.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН (19) - ЛЕВСКИ (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи