Агнеса Дойчинова - MVP на 6-ия кръг при жените


Агнеса Дойчинова - MVP на 6-ия кръг при жените
Агнеса Дойчинова (сн. BulgarianBasket.com)
10-11-2008 04:37

Ветеранката Агнеса Дойчинова, която като състезателка на Рилски спортист стана MVP на редовния сезон в предишното женско първенство, а после и играч номер едно на целия сезон, сега "набира скорост" и с екипа на Миньор Перник. След като два пъти поред тя е в Топ 3 на индивидулната класация за отделните кръгове, сега, в 6-ия кръг на женската А-група, тя стигна и върха на подреждането. Освен тези вече три поредни появявания в Топ 3, е била и още един път в Топ 10, т.е. - само в един от досегашните кръгове с участие на Дойчинова и отбора й тя не е успяла да се нареди сред първите 10.
 
Този път високият коефициент, който постигна (38 - далеч пред всички останали в този кръг), се дължи най-вече на 33-те точки, които тя вкара само за 26 минути игра срещу Тони 7. И разбира се - на отличната й успеваемост в завършващата фаза на атаките: 14 успешни от 16 опита за две точки. Все пак Дойчинова добави и 6 борби и 3 асистенции за убедителния успех на тима си.
 
На цели 7 пункта зад нея и с много повече игрови минути, на второ и трето място са Деляна Коева (Рилски спортист) и Вера Перостийска (Монтана 2003), и двете с коефициент 31. Коева има предимство заради повечето точки - 28, които вкара при победата на "Рилецо" над Берое 07 и, отново, заради безупречната си стрелба - 8/9 за 2 точки и 4/7 от тройката. Перостийска пък вкара "само" 23 за Монтана 2003 срещу Славия Термострен, но овладя и 12 борби за своя дабъл дабъл, записа "дежурни" 3 блока и дори подаде една асистенция.
 
Най-добър шести играч на кръга е резервният плеймейкър на Рилски спортист, 19-годишната Доли Цанкова. С 14 точки, 6 асистенции и 2 борби тя имаше също важен принос за триумфа на своите срещу Берое 07.
 
Първото място по общо овладени топки (с 12) Перостийска дели с младата Даниела Петева, която е с отлични изяви напоследък. По брой асистенции в този кръг Цанкова е еднолично на върха. С 3-те си "чадъра" пък Перостийска е номер едно по този показател вече за четвърти път от петте кръга, в които тя игра.
 
След 6-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Вера Перостийска (коефициент - 27.2 - и блокове - 3.8), Агнеса Дойчинова (точки - 22.6 - и борби в нападение - 4.6), Стефка Митева (общо борби - 10.6 - и борби в защита - 8.8), Силвия Пеева и Ивелина Вранчева (асистенции - по 5.2) и освободената вече от тима си Дион Браун (отнети топки - 3.5; втора по този показател и първа от все още играещите в първенството е Гергана Колева с 3.4).

ТОП 10 НА 6-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи