Гард от Милуоки Бъкс идва в Лукойл Академик


Гард от Милуоки Бъкс идва в Лукойл Академик
Кевин Крюгър е новият играч в Лукойл
10-11-2008 15:05

Кевин Крюгър е най-новият баскетболист в шампиона Лукойл Академик. Роденият през 1983 година в Тексас гард бе на предсезонен камп с Милуоки Бъкс, но напусна тима през миналия месец. Това е първото му идване в Европа, а досега се е изявявал в D-лигата в Щатите, втората по сила такава след НБА.
 
Крюгър остава отлични впечатления с играта си в двата колежа, където е учил. Първо той носи екипа на Аризона Стейт като в трите си години за тях повишава средния брой вкарани точки от 5.3 през 11.0 до 15.0 през сезон 2005/06.
 
Последната година от следването си обаче учи в столицата на хазарта Лас Вегас и по специално UNLV (преведено на български Унивърситета на Невада Лас Вегас). В изиграните си 31 мача за този университет Крюгър вкарва по 13.5 точки и подава по 5.1 асистенции.
 
Същата година печели силната MWC конференция и дори става MVP на финалния турнир.
 
През 2007 година е избран от Ню Джърси Метеорс в USBL, после и от Грейт Фолс Експлорърс в CBA, а накрая и от Юта Флаш в D-лигата. Именно в този отбор той изгрява във втората лига след НБА след, като изиграва 49 срещи за сезон 2007/08. В тях той вкарва по 13.3 точки, а постижението му от 7.1 завършващи подавания средно на мач го класира на второ място по тази категория в цялата лига. Добрата му игра привлича вниманието на треньорския щаб на Милуоки Бъкс, които му дават шанс да се включи в подготовката на тима за новия сезон. За негово съжаление обаче той не успява да влезе в схемата на отбора и напуска.
 
В същото време се разбра, че Крюгър заменя досегашния плеймейкър на отбора Антонио Бъркс на плеймейкърската позиция. Крюгър ще остане в Лукойл Академик до края на сезона.
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи