Каним европейски сили на турнир през август


Каним европейски сили на турнир през август
България ще играе със силни тимове преди Полша
10-11-2008 17:52 | Меридиан Мач

България ще организира приятелски турнир през месец август в София, по настояване на старши треньора на националния отбор Пини Гершон, стана ясно след тегления в събота във Варшава жребий за Евробаскет 2009. Желанието на израелския специалист е да бъдат поканени отбори, участници на европейското първенство. Не е изключено на родна сцена да се появят дори отбори от ранга на Испания и Русия.
 
Както е известно, "трикольорите" попаднаха в група "D" на европейското заедно с отборите на Литва, Турция и домакина Полша. България бе в група с Литва и Турция и на Евро 2005 в Сърбия и Черна гора. Догодина Пини Гершон и компания ще търсят реванш, най-вече от турците - отборът, от който загубихме след драматични продължения с 89:94 преди 3 години. Програмата отново ни поднася същите емоции - мачът с турците е втори за България, а с Литва - последен, както бе и в Подгорица през 2005-а.
 
Според волята на жребия нашите ще изиграят трите си срещи в групата във Вроцлав, където ги чака 6-хилядната "Сентениъл Хол". Тя е построена през 1913 г., но днес представлява едно от най-модерните съоръжения в Европа. В случай, че се класира за втората фаза тимът на Пини Гершон ще играе мачовете си в Лодз.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи