Петко Маринов: Много не ни достигна в мача с Дунав Еконт


Петко Маринов: Много не ни достигна в мача с Дунав Еконт
Петко Маринов
10-11-2008 21:18 | Bourgasfootball.com

Старши треньорът на баскетболния "Лукойл Нефтохимик" Петко Маринов говори пред бургаските медии малко, след приключването на дерби срещата с "Дунав Еконт". Бургазлийки загубиха с 63:71. Ето какво каза за Bourgasfootball.com специалистът:
 

Г-н Маринов, като че ли много малко не ни достигна да спечелим дербито с “Дунав Еконт”?
„Не, не. Много не ни достигна. Единственото, от което може да съм доволен в този мач е, че момичетата не се предадоха при този негативен развой и даже обърнаха мача. Накрая ако Олена Самбурска беше вкарала двете положения при три точки разлика, можеше и да спечелим мача. Но това, което направихме, стана благодарение на много усилия, много желание, но не и на майсторство, което на нас ни липсва.”
 

В мача за съжаление пролича липсата на Дион Браун.
„То беше естествено. Ние знаехме, че ще ни липсва. Вие видяхте, че “Дунав” под коша ни смачка. Даниел Кратчър няма нейните технически качества да се бори така, още повече, че тя е доста слаба защитничка. Видяхте, че Топалова си правеше каквото си иска под коша. Още повече че Наталия Топалова и Зорница Костова бяха доста амбицирани да се докажат пред нашата публика. Но основното според мен е, че нямаме никакви възможности за смяна. С напускането на Дион Браун ние имаме само една състезателка- Маргарита Илиева, която така що годе може да ни помогне. Липсва ни майсторство и класа. Трябва да си го кажем.”
 

При тази ситуация г-н Маринов ръководството ще предприеме ли мерки за привличането на нова състезателка, защото е видно, че при тази пейка много трудно ще е на отбора до края на първенството?
„Имаме уверения, че ще се търси. Но ние, за да бъдем отбор, за да бъдем конкурент, на нас ни трябват три- четири състезателки. Не една или две. Добре ще вземем една, ще закърпим положението. И да се джиткамe, с извинение, с “Монтана” да отидем до финал… ”Дунав Еконт” направиха много силен отбор. Участват в купата на Европа и там играят доста силно. Така че на този етап задачата ни като че малко се свежда до това как да се класираме за финала. Ако намерим някой добър играч, за което аз не съм оптимист защото добрите вече си имат отбори и играят, ще е нещо, което…”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи