В България без загуба, в Русия без победа


В България без загуба, в Русия без победа
Лукаич все още чака за успех в Русия
11-11-2008 11:21

У нас лесно, в Русия не съвсем. Сръбският специалист Желко Лукаич, който изкара един прекрасен сезон миналата година като старши на Лукойл Академик среща големи трудности в първенството на Русия. След като през миналата година Лукаич не бе победен в България в шампионата и купата на страната, тази все още не може да запише победа в Русия.
 
През лятото Лукаич напусна Лукойл Академик и подписа договор за две години с Университет (Сургут) в Русия. Ръководството на руския тим не бе доволно от резултатите през изминалия сезон, когато тимът завърши 10-ти от общо 13 отбора в първенството на страната и избра Лукаич да оправи нещата. Още с пристигането си сърбинът направи сериозна селеция като привлече една дузина добри състезатели. Сред тях се отличават най-вече имената на Лайънъл Чалмърс, играл за Бенетън Тревизо, както и Никола Лепоевич, Славко Стефанович и Акин Акинбала. Освен това бяха взети Игор Шмугин и Петър Губанов от Химки.
 
Въпреки наличието на тези имена Лукаич е с 4 загуби от 4 мача в шампионата на Русия, а отборът му се намира на последното – 12-о място и единствен е без победа досега. Тук у нас е лесно, като „пропастта” между Лукойл Академик и останалите отбори е много голяма. В по-сериозно първенство обаче нещата изглеждат по-различно, и това най-добре го е усетил треньор като Лукаич.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи