Барчовски: Всичко това бе огромна грешка


Барчовски: Всичко това бе огромна грешка
Росен Барчовски
11-11-2008 14:35 | Sport1bg.net

Всичко това беше грешка, една огромна грешка. Това бе част от признанието на бившия старши треньор на ЦСКА Росен Барчовски, който днес даде специална пресконференция в медиите, на която обясни какво всъщност се случва в "червения" клуб.
 
Барчовски бе подкрепен от много свои колеги като в залата бяха Константин Папазов, Георги Божков, изпълнителният директор на БФБаскетбол Иван Ценов и други. В края на пресконференцията Росен Барчовски заплака и напусна залата.
 
"В момента в касата на клуба няма нито един лев", призна треньорът, който не е получавал заплата и осигуровки от месец февруари досега. Той ще съди президентът на ЦСКА Георгиос Стерянопулос, който притежава 100 процента от акциите в клуба.
Барчовски подробно разказа за случилото се в ЦСКА от началото на 2008-ма година, за скандалите с Людмил Хаджисотиров, Георги Давидов, Тони Дечев и други.
 
Както е известно тези баскетболисти бяха принудени да напуснат, тъй като не бяха получавали заплата доста месеци. "Получих заплата за септември, както и малък аванс за октомври. След което ме изгониха. Сигурно всички ще ме питате защо стоях при тези хора и легитимирах безумното им поведение. Истината е, че за близо 10 години в ЦСКА четири пъти бях попадал в такава ситуация и се измъквахме от нея.
 
Всички приятели ми казваха да не си тръгвам, защото след това ЦСКА няма да го има. Започнах да се правя на мъдър управленец и да се изживявам като месия, който иска да спаси клуба. Опитвах се да запазя голямото - името на клуба. Всичко това беше огромна грешка", призна Барчовски.
 
Той добави, че Стерянопулос е дал 400 000 лева за ЦСКА миналата година и не може да си обясни защо си е създал такъв имидж. "Сядам тук пред вас много огорчен. Юридически е трудно да се направи нещо, особено в средата на сезона. Той е собственик на клуба. Според мен ЦСКА трябва да започне на чисто. Вероятно трябва да се създаде инициативен комитет от бивши цесекари, но да няма собственик.
 
Трябва да се намерят спонсори. Аз обаче съм страхотно изчерпан от такива битки", каза Барчовски. Той лично, с връзките си във властта, е взел залата на стадион "Българска армия" без наем за първите 12 месеца, но с инвестиционна програма. "Сега залата е опасна за здравето Пълна е с мухъл и мръсотия. Там тренират деца. Тоалетните и баните не работят, дори няма вода", разкри специалистът.
 
Според Росен Барчовски действията на Георгиос Стерянопулос приличат на "целенасочени за унищожаване на клуба". "Той е разчитал, че ще разполага с марката ЦСКА. Утре очаквам да каже, че е дал много пари за клуба, но има саботаж в България и си тръгва", смята Барчовски, цитиран от Sport1bg.net.
 
"Моят договор е за две години със съответните неустойки. Отиваме в съда за всичко. Аз съм отстранен, но юридически все още съм старши треньор. Нямам желание, но в съда ще се срещнем, ако изобщо той се появи", каза треньорът, който добави, че по делото с Людмил Хаджисотиров изобщо не се е явявал.
 
"Адвокатът ми написа извънсъдебно споразумение за финансовата част, но няма отговор до момента. Той трябва да ми изплати всички неустойки - това, което ми дължи и всичко до края на договора ми, който е до 31-ви август следващата година", добави той.
 
В момента БФБаскетбол няма никакво право да се намесва. "Нямаме никакво законно право във федерацията да се намесваме. Стерянопулос е 100 процента собственик. Единствено главният мениджър на Националната баскетболна лига Стефан Станев може да изиска от клуба да покажат дали имат налично 50 000 лева в сметката си, което е едно от изискванията на лигата", каза Иван Ценов.
 

В края на пресконференцията Барчовски призна, че е бил принуден да лъже, за да запази името и авторитета на Стерянопулос, а след това започна да чете част от писмото, което е написал до гърка на 25-ти май, но по средата заплака и напусна залата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи