Илиян Евтимов се реваншира по "български" на Анталия


Илиян Евтимов се реваншира по "български" на Анталия
Евтимов ще играе в групите на Еврочалъндж
11-11-2008 22:40

Българинът Илиян Евтимов се реваншира на Анталия от името на Спартак Плевен. Нашето момче бе най-резултатен във втория двубой на втория квалификационен кръг на ФИБА Еврочалъндж Къп и бе в основата на успеха на Дойче Банк Скайлайнърс като гост със 67-65 над турския тим. Именно Анталия отстрани след две победи в първия кръг Спартак Плевен. След като първата среща между тези два отбора завърши с нетрадиционен за баскетбола равен резултат, днес германският отбор от Франкфурт победи с кош в последната секунда на американеца Дерик Алън и се класира за груповата фаза на състезанието.
 
Евтимов игра 30 минути и отбеляза 16 точки, от които 4 тройки. Освен това той добави 4 борби, 2 асистенции и 1 отнета топка. Германският национал Конрад Висоцки направи дабъл дабъл за гостите и завърши с 12 точки и 10 борби.
 
За домакините от Анталия Маркъс Даутхит и Ерсин Гьоркем отбелязоха по 16 точки, а Майкъл Грийн остана с 15. Те обаче не бяха достатъчни за класирането на турския тим, който последва съдбата на Спартак и отпадна от турнира.
 
За следващата фаза от състезанието се класират осемте победителя от двойките на този втори квалификационен кръг, както и осемте отпаднали от турнира на Еврокъп. Те ще оформят четири групи по четири отбора, които ще играят на принципа всеки срещу всеки. За съжаление и тази година без български тим, но за сметка на това пък там ще играе Илиян Евтимов, за който ще стискаме палци.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ НА ЕВРОЧАЛЪНДЖ
 

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи