У нас без загуба, в Европа "капо"


У нас без загуба, в Европа "капо"
Дунав с нова загуба в Европа (сн. BulgarianBasket)
13-11-2008 22:06

За съжаление възможностите на шампиона на България при жените Дунав Еконт засега се простират до победи само във вътрешното първенство. Втора година подред тимът участва в Европа, но все още няма записан успех. А това, че русенки нямат загубена среща у нас говори наистина колко слаб ни е клубният баскетбол при жените. А русенският тим е единственият български представител при жените в европейските клубни турнири вече втора година.
 
В днешното гостуване на Елицур Рамла в Израел Дунав Еконт загуби със 80-70 и на практика намали шансовете си за класиране на около 1 %. Трябва да стане истинско чудо, та отборът на Стефан Стефанов да се класира сред 32-та отбора в следващата фаза на турнира ФИБА Еврокъп. За нея продължават първите два отбора от всяка от дванадесетте групи плюс осемте най-добри трети. Шансовете на Дунав за място сред първите два вече не съществуват, а единствено искрица надежда има в това да се гони евентуално трето място в групата и да се измести Цървена Звезда. За целта сръбкините първо трябва да загубят тази вечер у дома от Ривас Екополис в късната среща от група С на турнира, а следващата седмица да загубят в Русе с повече от 18 точки разлика. Само тогава русенки може да ги задминат, а в същото време и да се надяват на много щастливо за тях стечение на обстоятелствата в другите групи.
 
Срещата протече изцяло под диктовката на израелския отбор. Вероника Бортелова вкара два наказателни удара 3'50'' преди края на първата четвърт и Дунав Еконт поведе за последен път в мача с 18-19. Елицур Рамла отвърна със серия от 12-0, а едва 3 секунди преди сирената за край на първата четвърт Ана Римпова вкара един наказателен удар за 30-20.
 
През втората част домакините поддържаха двуцирена преднина, но в нейния край Дунав успя да сведе разликата дори до само 7 точки (43-36) след тройка на Зорница Костова. Все пак чрез Олена Огородникова и Екатерина Абрамзон Елицур Рамла се оттегли на почивката с аванс от 11 точки (47-36).
 
През третата част и до средата на четвъртата израелките се откъснаха и дори поведоха с 18 точки (71-53) 6 минути преди края след успешна стрелба на американката ЛаТаня Уайт. Българките играха по-сполучливо в последните минути от срещата, но това в случая помогна само загубата да бъде по-малка.
 
Страхотен мач за домакините от Израел изигра американката Нколика Аносике, която бе пълен господар под двата коша. 22-годишната състезателка вкара 27 точки, хвана 11 борби и подаде 4 асистенции. Друга американка, гардът Латаня Уайт завърши с 15 точки, 6 борби и 5 асистенции, въпреки, че не успя в нито една от стрелбите си от зоната за три точки.
 
Израелската националка Екатерина Абрамзон добави 12 точки и бе на една овладяна топка от дабъл дабъл.
 
За българките Зорница Костова изигра най-силния си мач с екипа на Дунав Еконт в Европа и завърши със 17 точки. Американката Даниел Пейдж добави 14 само за 26 минути, а националките Наталия Топалова и Ана Римпова се отчетоха с по 13 точки. Последната направи и първия си дабъл дабъл в европейски мач за Дунав като хвана и 10 отскочили от таблото топки.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕЛИЦУР РАМЛА - ДУНАВ ЕКОНТ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ДУНАВ ЕКОНТ В ТУРНИРА ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПАТА C НА ТУРНИРА ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ)
 
ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ТУРНИРА ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи