Тити Папазов: Лукойл Академик е предизвикателство


Тити Папазов: Лукойл Академик е предизвикателство
Тити Папазов (сн. Gong.bg)
13-11-2008 22:06 | Gong.bg

„Наистина смятам, че от гледна точна на психологията, това е най-лесният мач, но от гледна точка на спортно-техническите изпълнения е най-трудният, защото ще се изправим срещу най-добрите играчи, които в момента има в България”, заяви старши треньорът на баскетболния Левски Тити Папазов пред Гонг преди сблъсъка с шампиона Лукойл Академик утре в зала „Христо Ботев”.
 
„Няма да има напрежение, което ми дава надежда, че би трябвало да се представим близо до нашите най-добри възможности. Умишлено оставихме Маркъс и Васко Евтимов да почиват, защото не бяха в стопроцентова годност. Правиха терапия, а от началото на седмицата тренирахме много добре. Съвсем нормално е всички баскетболисти в България да са максимално мотивирани, когато играят срещу Лукойл, защото това е най-добрият отбор, европейският тим на България”, добави Тити.
 
Това ще е първи мач на Тити Папазов като треньор, в който ще се изправи срещу бившия си тим Лукойл Академик.
„В спорта има много такива движения. Реално от отбора, който аз ръководих, са останали само Сашо Везенков, докторът, Тошко, Ристе и Чавдар Костов, така че не мога да кажа, че това е моят отбор. Това е тимът, в който постигнах най-големите си успехи в Европа като треньор. Никога няма да забравя годините в Лукойл и по една или друга причина аз съм единственият треньор в последните 6 години, който е бил две поредни години начело на тима и е водил състава в купа на Европа. Има и някои моменти на мъка, особено в раздялата с Лукойл, но има много-много положителни моменти и те винаги са стояли на преден план пред проблематичните ситуации, в които съм изпадал там. В никакъв случай няма място за реваншизъм. Аз многократно съм заявявал, че хубавото е било много повече от лошото. За мен Лукойл утре е просто предизвикателство. Ще се изправим срещу най-силният отбор и ако може по някакъв начин да се представим по-добре от това, което са се представили другите отбори до момента. Искам да победя, но преди всичко съм реалист и знам, че това би било свързано с подценяване и слаба игра на Лукойл. Дано стане интересен мач за зрителите и ако имам някакво предимство пред Лукойл, то е, че те нямат право на грешка”, коментира Тити.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи