Евроинс Черно море би Сливен за едно полувреме


Евроинс Черно море би Сливен за едно полувреме
Александър Янев най-добър за Черно море
15-11-2008 21:56

Варненският Евроинс Черно море се измъчи през първото полувреме, но след това победи леко във второто Сливен в собствената си зала „Христо Борисов” в морската столица. Крайният резултат 96-76 подсказва лесна победа на домакините, но всъщност те изпитаха сериозни трудности през първите 20 минути с младия и амбициозен състав на гостите.
 
Мачът започна изключително равностойно, като играта вървеше кош за кош, а водачеството се сменяше на няколко пъти. Абсолютният фаворит в мача – Черно море не успяха да спрат устрема на гостите, за които особено активен през целия мач бе Тодор Тенев. След една крайно оспорвана първа част, в която и двата тима не се пазеха особено, неочаквано гостите водеха в резултата с 28-25.
 
Втората четвърт продължи в същич дух, а баскетболистите от Сливен успяха да задържат водачеството си през цялото време, като дори аванса им стигна 11 точки при 49-38. Атила Сантош вкара 2 наказателни удара, а след това последваха тройки на много добре представилият се в срещата млад варненски талант Александър Янев и гарда Кори Макинтош. В самият край на частта отново Янев наниза 2 точки и даде преднина на отбора си от само точка след 20 изиграни минути – 51-50.
 
Интригата продължи и след почивката, но само за кратко. В средата на тази четвърт дойде решаваща серия за домакините, които направиха серия от 12-0 и така успяха да натрупат преднина, отговаряща на разликата в класите между двата тима. След 30 минути игра вече резултатът бе 71-62 в полза на варненци.
 
През последната част домакините с много здрава защита набързо успяха да натрупат солиден аванс, който да им осигури по-спокоен финал на мача. Отново много добре на терена стоеше младият национален състезател Александър Янев, както и намиращия се в отлична форма Кори Макинтош. В последните минути старши треньорът на домакините Даниел Димитров пусна и резервите на отбора, които в интерес на истината трябваше да са на терена много повече в мач от този като днешния със Сливен. В крайна сметка се стиган до победа с 20 точки разлика - 96-76.
 
Както вече споменахме най-добър в мача беше Янев, който наниза 32 точки с много добър процент при стрелбата, което му донесе коефициент 33. Кори Макинтош се отчете със 17, като добави и 7 асистенции. Атила Сантош извърши лимита си от 5 лични нарушения само за 14 минути игра и остана с 13 точки и 5 овлдени топки.
 
За гостите Тодор Тенев беше найдобър, отбелязвайки 17 точки, а освен това той прибави също 11 борби и 5 асистенции. Трима негови съотборници също завършиха с двуцифрен точков актив – Милен Димитров с 16, а Цветомир Бенчев и Васил Голов с по 14.
 
След мача „моряците” делят 2-4 място във временното класиране с отборите на Левски и Спартак Плевен с еднакъв точков актив.  В следващия кръг Евроинс Черно море имат тежката задача да бъдат последна проверка за Лукойл Академик преди мача им в Еврокъп. Мачът ще се играе в Правец идния петък. Сливен пък ще посрещнат Рилски спортист в зала Диана в Ямбол, където момчетата на Събин Маринов играят домакинските си срещи.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЕВРОИНС ЧЕРНО МОРЕ - СЛИВЕН
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

ТОП 10 НА 6-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи