Мъжкият Рилски спортист победи с лекота Ямбол


Мъжкият Рилски спортист победи с лекота Ямбол
Богдан Боев се завърна в игра
15-11-2008 22:23

Мъжкият отбор на Рилски спортист се приближи напред в калсирането и вече е само на победа от второто, и на две победи от върха в Националната Баскетболна Лига. Момчетата на македонеца Александър Тодоров победиха убедително Ямбол с 93-74 и вече имат 3 победи от началото на новия шампионат. Следващата седмица Рилски спортист гостуват на Сливен, след което приемат Спартак Плевен, а две победи в тези срещи ще гарантират второ място в класирането.
 

Днешната среща бе решена още през първата четвърт, след която домакините успяха да натрупат надеждна преднина от цели 15 точки – 31-16. Ямбол успяха да свалят разликата под 10 точки на почивката за 51-42, но това бе абсолютно всичко, което те сътвориха в тази среща. През второто полувреме домакините доминираха и не изпитаха особени затруднения да се поздравят с голям успех от 19 точки в края на срещата.
 

Петима състезатели на домакините завършиха с двуцифрен актив като с най-много се отчете Драгослав Папич – 21 точки. Сръбското крило грабна и 10 борби за своя първи дабъл дабъл с екипа на Рилецо. Травис Питърсън продължава да изненадва приятно ръководството на клуба, както и феновете на Рилски спортист. Той вкара 18 точки, а освен това добави 8 овладени, 2 отнети топки и 2 блока.


Иван Лилов освен, че вкара 15 точки, успя да подаде и 5 асистенции. Също толкова завършващи подавания направи и Бранко Миркович, който се отчете ис 14 точки. 

Играчите на Рилски спортист вкараха 12 тройки, като в това отношение се отличиха Папич с 4 и Миркович с 3.
 

След като паузира в няколко поредни мача, отново в игра се завърна Богдан Боев, при това игра на много добро ниво. Той вкара 12 точки, хвана 4 борби и подаде 4 завършващи подавания.
 

Ямболци доминираха в подкошието с цели 10 борби повече от съперника си (39-29), но пък допуснаха много брак (17 грешки) и показаха слаб процент от тройката и линията за наказателни удари.
 

Преди гостуването на Сливен в Ямбол следващата неделя, Рилски спортист ще пътува до Белград за мач от Балканската лига с Мега Хипо Лизинг. Срещата е в сряда вечер, а самоковските баскетболисти ще търсят нов успех срещу представителите на сръбската школа след като ги биха на собствен терен в деня на откриване на лигата с тройка на Груев в последната секунда.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - ЯМБОЛ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 

ТОП 10 НА 6-ти КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи