Росен Барчовски поема Дунав 2007


Росен Барчовски поема Дунав 2007
Росен Барчовски (сн. БНТ)
16-11-2008 16:10

Само седмица след като бе освободен от ЦСКА, Росен Барчовски си намери ново място за работа. Той ще води отбора на Дунав 2007 в мъжката А група. Русенци, които през миналата година играха сред най-добрите отбори в страната, този сезон играят едно ниво по-надолу. Амбициите им обаче, както и през миналата година винаги съществуват, а самия факт, че привличат Росен Барчовски говори сам за себе си.
 
„Пристигнах вчера в Русе и ще бъда днес на скамейката на Дунав 2007 в мача със Славия. Ники Господинов, досега води отбора ще бъде по екип и той ще си ръководи днес срещата, а аз ще бъда до него. Все пак той познава много по-добре играчите и конкретно за тази среща ще му помагам”, каза Барчовски за BulgarianBasket.com. “Веднага след това поемам нещата и ще бъда старши треньор на тима, а Ники ще ми помага. Не можех да си представя, че ще бъда без работа. Получих предложение от Русе и го приех. Уговорката ни е, че ще изпълнявам функцията на треньор, но ако имам изгодно предложение от чужбина да имам възможност да отида.”
 

Със сигурност Барчoвски ще вдигне класата на отбора, както и шансовете им за по-добро класиране. До момента Дунав 2007 има две загуби и само една победа над съгражданите от Дунав след три изиграни кръга от шампионата на А група. За Барчовски ще бъде добре да бъде по-далеч от дивотията, с която се сблъска през последната година и да помогне за развитието на баскетбола в Русе. Безспорно това е най-големият трансфер в кариерата на президента Росен Дунов, едва ли има в момента по-точен човек, който може да помогне на клуба със знания и възможности. А и с идването на Барчовски и апетитите в този клуб ще нараснат.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи