Овергаз смачка Дунав и влезе в четворката в А група


Овергаз смачка Дунав и влезе в четворката в А група
Начало на срещата с Дунав
16-11-2008 20:18

Младите баскетболисти на Овергаз, играещи в мъжката А група записаха втората си победа, побеждавайки гостуващия русенски отбор – Дунав в зала „Триадица” в столицата. В края на мача таблото в залата показваше 98-68 в полза на младите софиянци, а самия резултат сам по себе си говори за тяхното надмощие по време на мача. 
 
Домакините започнаха с добра серия от 5-0, а малко след това успяха да „дръпнат” сериозно в резултата, достигайки двуцифрена разлика – 18:3. Това бързо повеждане „окрили” младите състезатели и те успяха да спечелят внушително първата четвърт с 25-9 срещу рутинирания си противник.  
 
През втората част мачът продължи под абсолютен контрол на домакините. Разликата растеше, а само след 15 минути игра премина и 20 точки. Много активни за Овергаз бяха Ивайло Василев и и Венцислав Петков, а съперниците им не спираха да грешат и да допускат кошове. За цели 20 минути русенци успяха да постигнат едва 19 точки – с 5 по-малко от отбелязаните от домакините само за първата част. На почивката разликата вече беше почти недостижима – цели 25 точки в полза на домакините (44-19).  
 
През второто полувреме на мача нищо не се промени. През цялата трета част авансът на играчите на Янко Янчев не спадна под 20 точки. Гостите продължаваха с грешките и единствено Венелин Първанов от време на време бележеше. Въпреки всичко няколко поредни коша на гостите направи така, че те спечелиха третата четвърт с 24-23, отбелязвайки през нея повече, отколкото за цялото първо полувреме.  
 
През последната десетка Овергаз само затвърдиха триумфа си, заковавайки разликата на 30 плюс в края на двубоя. Те държаха водачеството през абсолютно целия мач и не позволиха на съперника дори да си помисли за различен развой.  
 
Най-резултатен за столичани бе Венцислав Петков, който завърши с 21 точки, към които добави също и 6 борби. Ивайло Василев вкара 14, а Михаил Танев 10 точки, като и двамата хванаха и по 8 отскочили топки.  
 
Едва петима играчи успяха да се разпишат за гостите. Най-много вкара Венелин Първанов – 29, но за да стигне до това постижение той стреля цели 26 опита. Юри Казасов отбеляза 12, а Симеон Савов добави 11 точки, но техният процент също не беше впечатляващ.  
 
След мача младите баскетблисти от Овергаз се наредиха на четвърто място във временното класиране, веднага след Балкан, Видабаскет и Черноморец с актив от 2 победи и 2 загуби. Отборът на Дунав е на незавидното предпоследно място с четири загуби от 4 мача.  
 
В следващият кръг от А група Овергаз отново ще играят в зала „Триадица”, но този път като гост – на Славия Термострен. Дунав от своя страна ще посрещнат старозагорския Берое пред собствените си привърженици в Русе. 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - ДУНАВ
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи