Балкан убедителен и срещу Спортист Своге


Балкан убедителен и срещу Спортист Своге
Любомир Лилов с рекордни 33 точки
17-11-2008 00:21

Балкан записа четвърта поредна победа в шампионата на А група при мъжете след като разгроми с 58 точки Спортист като гост в Своге – 129-71. В една неравностойна битка се срещнаха първия и последния в класирането и след този мача те закономерно си запазиха местата в таблицата. Гостите от Ботевград започнаха вихрено и единствения въпрос в срещата бе с каква разлика ще победят накрая. Класата между двата отбора бе очевидна и ясно личи в изражението от получения резултат на полето в залата в Своге. 
 
Играчите на Георги Младенов вкараха общо 16 тройки в срещата, а цялата стартова петица завърши с двуцифрени точкови показатели. Отличи се Любомир Лилов, който вкара рекордните в кариерата си за мъжкия тим на Балкан 33 точки, а освен това добави 4 борби и 4 отнети топки. Лилов бе точен на 5 пъти зад линията за три точки, Ценко Наков 4, а Бойко Миленков и Кирил Райков по 3 пъти. Наско Радев добави 29 точки, а Наков завърши с 26. Участие в тази среща не взе Мартин Хорозов, който е контузен. 
 
Емил Горанов от домакините завърши със 17 точки, а Димитър Станиславов добави 14. 
 
Следващата седмица зрителите в Ботевград ще имат удоволствието да наблюдават треньорски сблъсък на високо ниво. В града ще гостува тима на Дунав 2007, който от вчера се води официално то бившия треньор на ЦСКА Росен Барчовски
 
След като изминаха четири кръга от първенството на А група, Балкан показва, че ще бъде основен фаворит за спечелването на златните медали в края. Както е известно плейофи накрая няма да има, а победителят в групата след изиграването на всички кръгове получава званието шампион на този втори ешелон. Лошото е, че според наредбата най-добрите отбори в А група няма да имат право да участват в плейофите на Националната лига. Така за „балканци” остава единствено утехата, че ще участват в турнира за купата на страната, където ще могат да спорят с по-силни тимове от така наречената НБЛ.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТИСТ СВОГЕ - БАЛКАН
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи