Юношите на Левски громят Марица в Младежката лига


Юношите на Левски громят Марица в Младежката лига
Разгромна победа за Левски (19)
17-11-2008 10:00

Юношеският отбор на Левски (19) направо разгроми Марица Кършияка (19) в третия кръг от Младежката лига. Момчетата на Юлиан Аладжов победиха след красива игра гостите от Пловдив със 111-67 и вече има положителен актив от 2 победи и 1 загуба. Този факт нарежда тима веднага след юношите на Черно море (19), които единствени нямат загубен мач досега.
 

Две идентични първи части по 29-15 направиха резултата на почивката 58-30 след като превъзходството на Левски беше очевидно за всички зрители в зала „Триадица”. През второто полувреме Аладжов завъртя състава, но това не промени особено положението на терена. Разликата растеше и накрая спря на 44 в полза на Левски. С агресивна игра в защита и доста бързи атаки, „сините” разкриха голяма част от потенциала си. Въпреки това има още какво да се желае при стрелбата от зоната за 3 точки (само 29 %), от линията за наказателни удари (пропуснати 14 такива) и намаляването на техническите грешки (в този мач цели 27). Все пак гостите допуснаха повече брак – 34 грешки, а от тройката „изпилиха” коша и не вкараха нито веднъж от 11 опита.
 

Много силен мач изигра Иво Славчев, който регистрира втория си дабъл дабъл за сезона в тази лига. Той вкара 29 точки и хвана 18 борби, но направи и 11 грешки. Това обаче не е трипъл дабъл, тъй като за да се постигне такъв са нужни двуцифрени показатели в три положителни категории. „Техническите грешки” не спадат към тях. Все пак постижението от коефициент 34 бе най-голямото в срещата.
 

Цветелин Иванов добави 24 точки, Георги Георгиев 20 и Васил Александров 15 за успеха на младите „сини” таланти.
 

За гостите от Пловдив Мартин Пенев не успя нито веднъж в стрелбата от далечно разстояние (0/5), но все пак завърши с 30 точки – най-много от всички в мача.
 

Без съмнение за играчите на Левски по-сериозен тест ще бъде гостуването на връстниците от Рилски спортист следващия понеделник в Самоков в следващия кръг от Младежката лига за юноши.
 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) – МАРИЦА КЪРШИЯКА (19) 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи