Последните треньори, извели ЦСКА до върховете


Последните треньори, извели ЦСКА до върховете
Росен Барчовски
18-11-2008 12:18 | Меридиан Мач

Спортният всекидневник „Меридиан Мач“ потърси треньорите, които изведоха ЦСКА до последните големи успехи на тима - Росен Барчовски (купа през 2005-а) и Георги Божков (титла, купа и Адриатическа лига през 2007-а) и им зададе следните въпроси:
 
С какви амбиции поемате новия си клуб?
Росен Барчовски: „Честно казано, нямам кой знае какви амбиции за по-предно класиране на отбора.  Моето желание е да бъдем в тройката на края на сезона. Идеята е да сглобим добър отбор и догодина вече да опитаме да влезем в Националната лига.”
 
Георги Божков: „Поех Берое с амбициите да го направя един конкурентоспособен тим. Искам да го издигна сред най-добрите, защото сега се получава така, че не можем да бием основните претенденти, което не отговаря на името на този тим.”
 
Ще правите ли промени в отбора, или ще разчитате на настоящите играчи?
Росен Барчовски: На този етап нямам намерение да правя сериозни промени в тима. Нормално е да опитам да привлека няколко млади таланти. Един от тях е Маринчешки, който се опитва да си намерим отбор в чужбина и ако не успее, ще искам да дойде при нас.
 
Георги Божков: „Първо искам да се запозная с момичетата. Със сигурност тези, които са в момента в отбора, ще останат. Можем да вземем освен тях допълнително едно-две попълнения. Трябва да видя обаче от какво имаме нужда и тогава да предприемаме някакви мерки.”
 
Как ще коментирате факта, че двамата най-успели треньори в съвременната история на ЦСКА вече не са част от тима?
Росен Барчовски: „Погледнато философски, треньорската професия е такава, че един ден си тук, друг ден те няма. Водиш националния отбор, а след това си във втора дивизия. Виждате, че и Пини Гершон няма клуб. При мен нещата се получиха така, че отношението, с което ме освободиха, бе отвратително. Можеха да ми кажат: „Благодарим ти“, и да си стиснем ръцете, но не се получи така. От друга страна, съм доволен, защото тук намирам организация, 5 пъти по-добра, отколкото бе в ЦСКА.”
 
Георги Божков: „На мен лично ми се вижда странно. В моя случай просто така се стекоха обстоятелствата. Намерихме спонсори, но те не предлагаха това, което аз имах като виждане за бъдещето на ЦСКА. Не приемам обаче ситуацията с Росен. Управлението на тима е катастрофално и върви на все по-зле. Тези хора или трябва да променят мисленето си, или просто да изчезнат от ЦСКА.”
 

С какви чувства се сещате за „червените“?
Росен Барчовски: „За мен ЦСКА е живот. Не мога да го опиша. Много ми е трудно и мъчно. Опитвам се да затворя тази страница изцяло и да започна начисто. Много негативи събрах. Изчерпах се там. Естествено, бих се върнал с удоволствие, но само ако се промени цялостната ситуация.”
 

Георги Божков: „Поглеждам назад с огромно задоволство от добре свършената работа. Едни положителни емоции, които изживях при престоя си в този отбор. Има и носталгия, че сега не можем да продължим това, което започнахме тогава. Сега обаче гледам към бъдещето ми с Берое.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи