Рилски спортист, Черно море Одесос и НСА с първи победи в лигата за девойки


Рилски спортист, Черно море Одесос и НСА с първи победи в лигата за девойки
Станкова най-добра за Черно море Одесос
18-11-2008 22:19

Днес във Варна стартира Младежката лига за девойки. Тя ще се проведе на четири турнира като отборите ще изиграят по две срещи един срещу друг. Два от турнирите са до края на календарната 2008 г., а други два ще бъдат изиграни след Нова година. В днешните три срещи победи записаха Рилски спортист, Черно море Одесос и НСА. И докато Рилски спортист и НСА не срещнаха никакви трудности и разгромиха съперниците си, то домакините от Варна измъкнаха ценна победа над Славия.
 
В първата среща от деня девойките на Рилски спортист стартираха по убедителен начин и надиграха с цели 58 точки Академик Пловдив 93-38. Разликата в класите бе очевидна и за шампионките на България от миналата година, момичетата от Самоков, не представляваше никаква трудност да се поздравят с този изразителен успех.
 
Само за една четвърт баскетболистките на Рилски спортист постигнаха почти толкова точки (32), колкото Академик Пловдив за цялата среща (35). Още след първата част разликата бе вече 32-7, а това позволи на самоковските състезателки да намалят темпото през втората част и на почивката преднината им бе „само” 28 точки – 47-19.
През второто полувреме обаче се повтори ситуацията от първата четвърт, а в крайна сметка се стигна до разгромна победа с 93-35.
 
Шест баскетболистки нa Рилски спортист завършиха с двуцифрени показатели като най-много от всички вкара Христина Иванова – 20 точки (също и с 5 отнети и 6 овладени топки). Еми Ушагелова добави 14, а Катерина Мицанска остана с 13 точки. Отличи се с добрата си игра и Доли Цанкова, която завърши с 12 точки, 5 асистенции, 5 отнети топки и 4 оборби.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ (19) – РИЛСКИ СПОРТИСТ (19)

В следващия мач НСА отнесе Дунав Прециз Интер с 20 точки разлика, а това бе и най-малкото с което можеше да се разминат русенските баскетболистки. Преднината на софиянки на моменти достигна 32 точки, а в крайна сметка резултата бе фиксиран при 95-75 в тяхна полза. НСА имаха значително предимство в борбата под коша (51-30) и въпреки, че направиха 26 технически грешки (само Академик Пловдив бе с толкова брак от първия ден) надигра с голям резултат връстничките си от Дунав.
 
Много силен мач изигра Анита Димитрова, завършила с 25 точки и 14 борби за победителките. Сара Маринова добави 19 точки, 9 борби и 6 асистенции, а Михаела Дилова остана със 17 точки.
 
За девойките на Дунав не помогна присъствието и на звездата от женския отбор на клуба Даниела Петева. Тя вкара 31 точки, хвана 9 борби и отне 7 топки от съперника. Тя обаче стреля общо 28 пъти към коша на НСА и успя в 10 от стрелбите си. Мирена Денчева добави 25 точки, но усилията на тези двете състезателки не спасиха отбора им от загубата.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДУНАВ ПРЕЦИЗ ИНТЕР (19) – НСА (19)

В последната среща от днешната програма домакинът Черно море Одесос, воден от Петко Делев надделя, макар и трудно, над Славия със 60-54. Двата отбора си размениха по едно полувреме, а накрая варненки имаха щастието да спечелят срещата. Отличи се Станислава Станкова, която бе с класа над останалите на терена в зала „Христо Борисов”. Гардът реализира 31 точки, от които 6 тройки и добави 7 овладени и 5 отнети топки, както и 3 завършващи подавания за коефициент от 36. С това си постижение Станкова излезе начело в класацията за MVP, следвана от Анита Димтрова от НСА с коефициент 34 и Даниела Петева с 29.
 
Станкова бе единствената състезателка от Черно море Одесос с двуцифрен точков актив. За гостенките от София, които в един момент през първото полувреме имаха 12 точки преднина, Даниела Делева отбеляза 15, а Стефка Николова и Александра Кънчева добавиха по 10 точки.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ОДЕСОС (19) – СЛАВИЯ (19)

Утре срещите продължават от 11.30 сутринта, но най-интересния мач предстои в края на деня от 15.00, когато един срещу друг ще се изправят Рилски спортист и Черно море Одесос.
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ДЕВОЙКИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи