И мъжкият Рилски ще брани честта на България в Белград


И мъжкият Рилски ще брани честта на България в Белград
Рилски спортист
19-11-2008 00:25

Националният футболен отбор на България няма да бъде единствения, който ще се състезава в сръбската столица в сряда вечер. Мъжкият баскетболен тим на Рилски спортист също е в Белград за поредната си среща от Еврохолд Балканската лига. Момчетата на старши треньора Александър Тодоров се изправят срещу сръбския Мега Хипо Лизинг в търсене на втори успех срещу този отбор от началото на регионалното състезание. Двата отбора откриха турнира на 7-и октомври в Самоков и тогава българите имаха щастието да спечелят драматично след тройка със сирената на Александър Груев в петминутното продължение. Началото на срещата е 19.00 часа българско време в спортния център Шумице. Победителят от мача ще излезе начело в класирането в група В на лигата и на практика ще си подпечата визите за участие в плейофите догодина. Само припомняме, че за тях се класират първите четири отбора от двете групи, а двойките на четвъртфиналите в плейофите се оформят по схемата 1-4, 2-3, 3-2, 4-1.
 
Мега Хипо Лизинг до този момент има само една единствена загуба, именно тази в Самоков преди месец и половина. От тогава досега те са записали 3 поредни победи, като две от тях са дошли като гости на Левски и Динамо Букурещ. Предстои интересен сблъсък, а след като играха един срещу друг 45 минути в Самоков, двамата треньори със сигурност ще са приготвили изненади един за друг. Мачът не е от съдбоносно значение за класирането на двата тима, но при евентуален успех те ще разичтат на по-високо класиране и по-лек съперник в плейофите.
 
Баскетболистите на Мега Хипо Лизинг ще се опитат да запишат успех след като през миналия уикенд отсъпиха с 22 точки на друг белградски тим Визура. Те се намират на 8-о място в Сърбия с актив от 4 победи и 5 загуби.
 
Веднага след завръщането си от Белград, Рилски спортист ще има много важна среща като гост на Сливен, където победата има задължителен характер.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи