ФИБА Европа: Иби Джабер – българският победител


ФИБА Европа: Иби Джабер – българският победител
Иби Джабер (сн. FIBAeurope.com)
19-11-2008 16:20 | Gong.bg

Американският баскетболист с български паспорт Ибрахим Джабер привлече вниманието на официалния сайт на европейската федерация, цитиран от Гонг, който публикува обширен материал за играча под заглавие: „Иби Джабер – българският победител”.

Джабер разказва за клубния си тим Лотоматика Рома и лятото, което прекара с националния ни тим в евроквалификациите, завършили успешно за страната ни.

„Като цяло извадих късмет. Пини ме беше видял миналата година, когато играех за Егалео в Гърция, а той беше треньор на Олимпиакос. Харесал ме е като играч и ме попита, дали бих играл за България. Нямах лято, защото играх баскетбол за България, но си струваше”, споделя Иби Джабер.

Имаше някои много добри мачове за България. Това прави ли те герой в страната?
(Смее се.) „Не бих казал герой. Мисля, че оставих следа. Някои фенове са ми намерили имейл адреса и аз оценявам това, че ме харесват, но не бих казал, че съм герой.”

Иби Джабер коментира още, че се радва на възможността да играе в Евролигата, която е много по-тежка от вътрешното италианско първенство и е голям шанс за изява на всички баскетболисти, които искат да направят кариера.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи