Белберов влезе в ролята на Груев, Рилски спортист бие в Белград


Белберов влезе в ролята на Груев, Рилски спортист бие в Белград
Белберов срещу Мияйлович (сн: Balkanleague.net)
19-11-2008 21:45

Белберов, а не Бербатов бе българския герой в Белград в сряда вечер. Именно Левен Белберов вкара последния кош 1.7 секунди преди края на мача на Рилски спортист със сръбския Мега Хипо Лизинг, а той бе достатъчен за нова победа с една точка на тима от Самоков над този съперник, този път в Белград. Докато националният футболен отбор ни караше да се срамуваме с това 1-6 срещу западната ни съседка, то баскетболния Рилски спортист записа първа победа като гост в Еврохолд Балканската лига с 85-84 над Мега Хипо Лизинг. Само преди месец и половина тройка на Александър Груев със сирената донесе драматичен успех над същия противник с точка в Самоков при откриването на тазгодишната надпревара в регионалното състезание. Днес в ролята на „екзекутор” се превърна Левен Белберов и така е сигурно, че Рилски спортист свършва редовния сезон в група В с две победи над сръбския си опонент.
 
Победата дава предимство на Рилски спортист при евентуално равенство с Мега Хипо Лизинг в крайното класиране в групата, тъй като те имат две победи в мачовете помежду им. Победата на Рилецо като гост в Белград е още едно признание за самоковския баскетбол. Все пак не се случва много често български клубни отбори да побеждават в Сърбия. Успехът е двойно по-сладък, тъй като бе постигнат без двама от основните играчи на тима. Александър Груев все още се възстановява от контузия в ръката, докато снощи по време на тренировка Иван Лилов стъпи накриво и изкълчи глезен и така и той не успя да влезе в днешната среща.
 
Американският център на Рилски спортист Травис Питърсън отново показа страхотна форма и завърши с 25 точки, 9 борби и 4 асистенции. Много добре играха и сърбите в тима от Самоков, които се чувстваха „у дома” и помогнаха за изключително важната победа. Бранко Миркович завърши със 17 точки и 6 асистенции, докато Драгослав Папич добави 11 точки. Един от най-добрите си мачове с екипа на Рилски спортист изигра Богдан Боев. Той вкара 15 точки, от които 3 тройки и добави още 4 завършващи подавания и 3 овладени топки. В основата на обрата в третата част бе Асен Саралийски, който вкара точно тогава своите 6 точки.
 
Душан Катнич бе най-резултатен за сръбския отбор със 17 точки, а американското крило Крис Шлатър добави 16.
 
В следващите две срещи играчите на македонския спец Александър Тодоров са домакини на Фершпед Работнички и Динамо Букурещ, а две победи почти сигурно ще гарантират много високо класиране и по-удобен съперник в плейофите на Еврохолд Балканската лига.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МЕГА ХИПО ЛИЗИНГ – РИЛСКИ СПОРТИСТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ДВЕТЕ ГРУПИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи