Започна гласуването за видинския „Мач на Звездите”


Започна гласуването за видинския „Мач на Звездите”
Севера би Юга миналата година
21-11-2008 10:08 | viasport.bg

Във видинските училища започна гласуването и подготовката за традиционния Мач на звездите между СЕВЕРА и ЮГА. Проявата ще се организира за трета поредна година на 01.12.2008 г. и е част от кампанията по повод Световния ден за борба със СПИН. За целта са изготвени специални анкетни карти, в които всеки ученик ще може да избере най-добрите баскетболисти от своето училище за „звездния” сблъсък.
 
По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата от Видин ще се сформират два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Учебните заведения символично са разделени на север и на юг от историческия музей /Турски конак Колука/.
 
Отборът на СЕВЕРА ще включва училищата ГПЧЕ”Йордан Радичков”, ПГОХ, СОУ”Любен Каравелов” и СОУ”Цар Симеон Велики”, а отборът на ЮГА ще е съставен от възпитаници на ПМГ”Екзарх Антим І”, СОУ”Св.Св. Кирил и Методий”, ПГ”Проф. д-р Асен Златаров” и ОУ”Отец Паисий”.
 
Срещата е част цялостната антиспин кампания, която тази година ще се проведе под мотото „Всеки ден е антиСПИН ден. Бъди в час!”.
 
В седмицата предхождаща 1-ви декември ще бъдат организирани множество прояви от младежки и неправителствени организации, ще се посещават институции и училища, ще се раздават презервативи и флаери с координатите на КАБКИС- Видин, символа за съпричастност- червени панделки и др. На разположение ще бъде екипа на мобилния кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за СПИН, където всеки желаещ безплатно ще може да разбере своя ХИВ-статус.
 
Кампанията в зала „Фестивална” във връзка с 1 декември ще бъде открита от кмета на Видин инж. Румен Видов.
 
Дейностите и инициативите се координират от Местния координационен офис на Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”.
 
В организацията на проявите участие ще вземат: Община Видин, РИО-Видин, РЦЗ, КАБКИС, ДАМС-Видин, Сдружение „Отворена Младеж”, Сдружение „Заедно”, БМЧК, Младежки съвет по наркотични вещества, БК „Видабаскет”, ОСНВ-Видин, Движение на българските майки.
 
Много спонсори и дарители ще окажат съдействие за финансовото обезпечаване на кампанията: завод „КНАУФ”, Застрахователно дружество „БУЛСТРАД”, радио „Фреш”, „Гипс-Кошава” AД, фризьорски салон „Двете скубли”, фирма „Чарли-2000”, сладкарница „Венеция”, магазин „Стил”.
 
В тазгодишното издание на „Мача на звездите” най-оспорвано ще е гласуването в ГПЧЕ”Йордан Радичков”, ПМГ”Екзарх Антим І”, ПГ”Проф.д-р Асен Златаров” и СОУ”Цар Симеон Велики”, където учат повечето от състезателите на БК”Видабаскет”.
За получаване на квоти за участие в двубоя ще спорят:
 
-за ПМГ”Екзарх Антим І”:
Атанас Иванов, Борислав Начев, Валентин Николов, Васил Йорданов, Владимир Петров, Георги Генчев, Даян Николов, Дино Николов, Емил Емилов, Кристиан Топалпенчев, Никола Дончев и Павел Денев;
 
-за ГПЧЕ”Йордан Радичков”:
Амар Тахирович, Богомил Даков, Борислав Недялков, Георги Александров, Георги Георгиев, Денис Емилов, Дилян Кръстев, Ивайло Ценков, Мартин Христов, Огнян Огнянов, Павел Генов, Роберт Лилов, Росен Младенов, Стивън Милчев и Теодор Киров;
 
- за ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”:
Владимир Гулев, Кристиян Алексиев, Любомир Ванков, Любомир Любенов, Лъчезар Лазаров, Марио Ангелов, Пенко Пенков, Ростислав Атанасов и Цветомир Стефанов;


- за СОУ”Цар Симеон Велики”:
Ивайло Станков, Мартин Петров, Симеон Вангелов и Теодор Илиев.
 

Гласуването ще приключи на 26.11.2008 г. и след обработване на резултатите ще бъдат обявени официално двата отбора за двубоя.
 

Приложената снимка е от последните секунди на миналогодишното издание на „Мача на звездите”, в който „Севера” се наложи над „Юга” със 109:107.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи