Черно море наточи ножа за Лукoйл Aкадемик


Черно море наточи ножа за Лукoйл Aкадемик
Черно море търси една победа срещу шампиона
21-11-2008 11:26 | Меридиан Мач

Победата на Левски над Лукoйл Академик миналата седмица отприщи мераците и на другите отбори за нещо повече срещу „студентите“ през този сезон. Първият тим, който вече точи ножа на 18-кратните шампиони, е Евроинс Черно море. Варненци гостуват днес на тима на Любо Минчев в дербито на VII кръг на Националната лига. Това доведе до сериозна закана отстрана на техния бос Асен Христов. Той обеща „моряците“ да постигнат поне една победа над Лукойл през сезона. „Трудно ми е да кажа дали ще надвием Лукoйл Академик в България в битката за титлата. Този сезон обаче ще постигнем поне една победа над тях“, обяви Христов.
 
Той допълни, че неговият тим ще кандидатства за домакинство на Финалната четворка на Балканската лига, ако се класира за последната фаза на турнира. Варненци са с актив от две победи и една загуба, след като в сряда спечелиха със  104-96 срещу Куадрипол (Рум) след продължение. „Очаквам да се класираме за Финалната четворка. Освен това се надявам УС на Лигата да вземе решение тя да се проведе във Варна.“
 
Центърът на Лукoйл - Кени Аделеке пък пропусна последните тренировки на тима. Нигериецът трябваше да замине по спешност до Австрия, заедно с мениджъра  на тима Веселин Ценов, за да му бъде изкаран нов паспорт. Новото попълнение на „студентите“ се прибра в България вчера вечерта и днес ще излезе на паркета, буквално от самолета. Очаква се първи минути за този сезон да запише и гардът Ристе Стефанов.
Македонецът с български паспорт се възстанови от операция на херния и бе в групата при загубата от Левски, но така и не взе участие в срещата.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи