„Бебетата” на БУБА громят Лукойл Академик с 53 точки разлика


„Бебетата” на БУБА громят Лукойл Академик с 53 точки разлика
БУБА баскетбол (10) стартира успешно сезона
22-11-2008 15:33

„Бебетата” на БУБА баскетбол започнаха с разгромна победа участието си в междуобластното първенство за момчета до 10 години, което стартира днес в залата на стадион „Васил Левски”. Малките възпитаници на треньорите Емилия Кръстева и Теодора Смочевска смачкаха връстниците си от Лукойл Академик с 53 точки разлика – 75-22. Разликата в класите на двата отбора си пролича още от самото начало, а пред погледите на старши треньора на Левски и помощник в националния тим на България Константин Папазов малките таланти на БУБА баскетбол вкараха първите 27 точки в мача и чак тогава допуснаха техните съперници от Лукойл да реализират първия си кош.
 
През вторите 16 минути (тази възраст играят 4 части по 8 минути) БУБА баскетбол понамалиха темпото и позволиха на съперника да постигне цели 22 точки в края на срещата. Отличиха се всички деца, които влязоха в игра за БУБА баскетбол. Иван Алипиев и Георги Митровски доминираха в подкошието, Пламен Василев организираше играта на ниво, а Красимир Кръстев и Борис Кършутски „пронизваха” защитата на Лукойл с кинжалните си пробиви.
 
Дебют в официален мач за БУБА баскетбол направи и най-малкия участник в срещата Мартин Ангелов, който ще помни дълго датата 22 ноември 2008 и Лукойл Академик като съперник след като  вкара първите си 3 коша за общо 6 точки в кариерата си именно срещу тях. Това става точно 6 години, 3 месеца и 22 дни от неговото раждане на 29 юли 2002 г.


Папазов не скри комплиментите си към своя приятел и шеф на БУБА баскетбол Боби Хаджирусев за играта на малките таланти, но след като разликата стана 27 точки в полза на тима му „демонстративно” си тръгна от залата, заявявайки, че това е прекалено и е надминало неговото постижение от плюс 25 в победата му над Лукойл Академик в мъжкия мач преди седмица. Той обаче добави, че не е изненадан от резултата и е очаквал дори по-голяма разлика. Въпреки всичко, малките баскетболисти на Лукойл Академик успяха да вкарат няколко коша след почивката и също демонстрираха добри умения за тази възраст. Те обаче бяха много по-малко в сравнение с това, което БУБА баскетбол показа днес на многобройните зрители в залата. 
 

В другите две срещи от днешната програма Спартак МВР надигра убедително ЦСКА със 65-11, докато Септември се наложи само с 1 точка – 28-27 в най-драматичния мач досега в тази група.
 

Утре са срещите от втория кръг, а началото им е отново в 10.00 часа в залата на стадион „Васил Левски”. Очертава се интересен сблъсък между Локомотив и Спартак МВР, след тях играят БУБА баскетбол и Септември, докато шансовете на Лукойл Академик утре срещу ЦСКА са далеч по-големи.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ РЕГИОН ВИТОША ЗА МОМЧЕТА ДО 10 ГОДИНИ

 

КЛАСИРАНЕ В РЕГИОН ВИТОША ЗА МОМЧЕТА ДО 10 ГОДИНИ

 

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА БУБА БАСКЕТБОЛ (10) - ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК (10)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи