Лукойл Нефтохимик и Тони 7 си размениха по една победа


Лукойл Нефтохимик и Тони 7 си размениха по една победа
Силвия Пеева игра силно за Лукойл Нефтохимик
22-11-2008 23:39

Двата женски баскетболни клуба Лукойл Нефтохимик и Тони 7 днес си размениха по една победа. Първо кадетките от Сливен победиха връстничките си и то на техен терен в Бургас с 57-48, а след това жените на бургаския клуб се реванишираха и на свой ред спечелиха с 86-48.
 
Съставът на Лукойл Нефтохимик показа превъзходство в само една от от изиграните части и на практика крайния победител от двубоя бе решен именно в нея. По време на първата четвърт момичетата на Ивайло Христов стояха напълно равностойно на именития си съперник и след нейния край изоставаха само с 1 точка (18-17). В рамките на вторите 10 минути обаче състезателките на Петко Маринов скочиха като „ужилени” и вкараха още 40 точки до почивката срещу само 6 за Тони 7. Така на полувремето вече разликата бе плюс 35 в полза на носителките на купата на България.
 
Второто полувреме се доигра като в третата и четвъртата части сливенските баскетболистки загубиха само с 2, съответно с 1 точки. В крайна сметка Лукойл Нефтохимик записа очакван успех, който ги изведе на първото място в класирането до утрешния мач между отборите на Дунав Еконт и Берое 07 в Русе. Бургаските баскетболистки имат 6 победи и само 1 загуба (като гост на Дунав), а със същия актив е и отборът на Монтана 2003 – техния съперник в следващия кръг.
 
След тръгването на Дион Браун от Лукойл Нефтохимик, другата американка в тима – Даниел Кръчър се утвърждава като основен лидер. Тя завърши с 20 точки и 10 овладени топки, но не бе най-добрия борец под двата коша. В тази роля влезе гардът на домакините Силвия Пеева, хванала 15 борби и добавила още 11 точки (3 тройки), 6 асистенции и 6 отнети топки. Украинката Анна Соколан добави 18, а нейната сънародничка Олена Самбурска, както и Маргарита Илиева останаха с по 10 точки.
 
Най-резултатната баскетболистка обаче дойде от редиците на гостенките от Сливен. Това за пореден път бе Гергана Колева, която завърши с 27 точки (4 тройки), а Мария Байчева добави 9 точки и 6 овладени топки.
 
Тони 7, който е и най-младият отбор в А група (средна възраст от 18 години и 5 месеци) продължава да бъде на осма позиция през този шампионат, а мачът с Лукойл Нефотхимик бе последния за месец ноември 2008 година. Следващата среща ще бъде с отбора на Дунав Еконт на 1-ви декември в Ямбол.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК – ТОНИ 7
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи