Левски би ЦСКА в дерби без заряд


Левски би ЦСКА в дерби без заряд
Торо изигра най-силния си мач от старта на сезона
23-11-2008 21:39

С дербито между ЦСКА и Левски завърши първата четвъртина от редовния сезон в Националната Баскетболна Лига. Отборът на „сините” спечели с 90-76, въпреки, че игра без Васил Евтимов и не блестеше с показаното на терена. Евтимов все още не е напълно възстановен от контузия, а освен това има и няколко предложения от чужбина и ръководството на Левски прецени не рискува с пускането му в тази среща.
 
Дерби имаше, но то нямаше такъв заряд с какъвто са били познати мачовете между тези два тима от близкото минало. Левски водеше в резултата през по-голямата част от срещата и въпреки усилията на ЦСКА за нещо повече в този мач, до изненада не се стигна. Момчетата на Константин Папазов записаха пета победа, която ги пращя на трето място в класирането след Лукойл Академик и Спартак. Плевенчани имат същия актив като Левски 5-2, но имат предимство вследствие победата им в мача помежду им.
 
След този кръг всички отбори изиграха по 7 мача, а временното класиране не изненадва никого. Лидер е Лукойл Академик (6-1), който продължава да бъде фаворит номер едно за титлата. Следват го както казахме Спартак и Левски, а след тях са Евроинс Черно море и Рилски спортист с 4-3, Ямбол и ЦСКА с 2-5. Последен е закономерно Сливен без спечелен мач.
 
В отсъствието ан Евтимов, Стефан Георгиев изигра най-силния си мач от началото на сезона и завърши с 21 точки и 13 борби за коефициент 29. При това той игра малко повече от 24 минути, но през времето си в игра доминираше под двата коша.
 
Неговият брат Златин Георгиев във втори пореден мач бележи 12 точки, а в трети завършва с коефициент 13. В днешната среща той хвана също 6 борби и подаде 2 завършващи подавания.
 
Маркъс Хол добави „дежурните” си точки, днес 16 на брой, но отново имаше най-много в графата „грешки” (в този мач 6).
 
„Сините” баскетболисти показаха добра стрелба от разстояние (11 от 25 – 44 %), но застанаха само 7 пъти на наказателната линия 5 сполучливи), което не говори много добре за агресивността им в нападение.
 
Добър мач за ЦСКА изигра Крум Дойчинов, вкарал рекордните за сезона 21 точки, а освен това центърът добави 5 борби и 4 асистенции за коефициент от 22 – също рекорд в досегашните 7 срещи в НБЛ. Милош Шакота добави 18, а Никос Бохоридис 15 точки, като и двамата реализираха по 2 тройки.
 
Второто завъртане стартира още идния петък, когато по програма ще има три срещи от НБЛ. Лукойл Академик приема Сливен в Правец, Ямбол е домакин на Левски, а ЦСКА на Евроинс Черно море.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА - ЛЕВСКИ
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
ТОП 10 НА 7-ми КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи