Черноморец нанесе първа загуба на Видабаскет


Черноморец нанесе първа загуба на Видабаскет
Видинчани загубиха в Бургас
23-11-2008 23:34

Мъжкият тим на Видабаскет допусна първа загуба в първенството на А група след като бе победен със 118-83 като гост в Бургас на Черноморец. Срещата бе най-интересната от петия кръг на шампионата, а след нея Видабаскет дели второ-трето място именно с бургаския клуб с 4 победи и само 1 загуба.
 
Победителят от двубоя се реши през второто полувреме, по времето на което  домакините отбелязоха цели 67 точки. След оспорвани първи 20 минути двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 51-49 в полза на Черноморец. Видинчани стояха добре, а надежда за добър изход от мача даде и факта, че от 17-та минута най-опитния играч на домакините Минчо Алексов вече не бе на терена. Той се спречка с Николай Балев и след като и двамата получиха нарушения, а миг по-късно Алексов бе наказан и с техническо. То се оказа негов пети фал и той бе принуден да седне на пейката.
 
През второто полувреме двама състезатели на домакините Димитър Рошманов и Димитър Найденов бяха неудържими и завършиха с по 30 точки. Емил Димов добави 21, а Димитър Георгиев 13 за Черноморец. Те бяха и в основата на успеха на бургазлии.
 
За видинските баскетболисти Николай Балев отбеляза 19 точки преди да напусне за 5 лични нарушения. Той бе на борба от поредния си дабъл дабъл. Владислав Цанков добави 16, а Теодор Киров 14 точки.
 
Баскетболистите на старши треньора Красимир Генов направиха голям брой грешки – 24 (най-много за този сезон), а също им бяха отсъдени 28 лични нарушения. Играчите на домакините застанаха 33 пъти на наказателната линия (21 успешни), докато гостите от Видин само 11 (9 вкарани).
 
Следващата седмица във Видин гостува Дунав, който днес постигна първа победа като домакин на Берое от Стара Загора. Без съмнение тимът на Видабаскет ще търси победа с цел да се реабилитира за голямата загуба в Бургас днес.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - ВИДАБАСКЕТ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)


 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи