Нова разгромна победа за Балкан Ботевград


Нова разгромна победа за Балкан Ботевград
Наско Радев завърши с 27 точки
24-11-2008 02:04

Отборът на Балкан Ботевград с всеки изминат кръг в мъжката А група доказва, че мястото му не е там, ами в Националната Баскетболна Лига. В петия кръг от първенството на втория ешелон те се наложиха с 42 точки разлика над гостуващия Дунав 2007108-66 и останаха единствения отбор без загуба в този шампионат. И в този мач разликата в класите между Балкан и съперника му бе доста голяма, а още от самото начало зрителите нямаха отговор само на един въпрос – с каква разлика Балкан ще запише поредната си победа. Срещата ознаменува дебюта на Росен Барчовски начело на русенския отбор след като преди седмица той се съгласи да ги води.
 
Дългоочакваният двубой между двамата треньори – Георги Младенов на Балкан и Росен Барчовски на Дунав 2007 не се състоя, тъй като последния бе в много по-трудна ситуация в сравнение със своя колега. Дунав 2007 е един млад и неопитен отбор в сравнение със съперника, а определено Барчовски няма да може да промени за няколко дни драстично силата му. Въпреки всичко присъствието на един от най-добрите български треньори в Дунав 2007 ще даде много скоро резултат.
 
За трети път от досегашните 5 срещи в първенството на А група Балкан достигна стоте точки. За крайното 108-66 с най-голям принос бяха Атанас Радев с 27 точки и 9 борби, Мартин Маринов с 21 точки и 5 тройки, Ценко Наков с 19 точки и 10 асистенции и Бойко Миленков със 17 точки.
 
Общо Балкан вкараха 13 тройки в срещата от 25 опита – 52 %, което е едно много добро постижение. Куриозното в този мач бе, че Дунав 2007 овладя повече топки от Балкан под двата коша, въпреки загубата – 33 на 31 в тяхна полза.
 
Калоян Костов бе най-резултатен за гостите с 18 точки, а бившите играчи на БалканКристиян Борисов и Янко Янков се отчетоха с 15, съответно 11 точки.
 
Както подчертахме, Балкан продължава без загуба начело в класирането, докато Дунав 2007 е на седма позиция с 2 победи от 5 мача.
 
Следващата седмица Балкан гостува на Овергаз в зала „Триадица” в София, а Дунав 2007 ще търси успех в Своге срещу Спортист.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН – ДУНАВ 2007


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи