Даниела Петева - MVP на 8-ия кръг при жените


Даниела Петева - MVP на 8-ия кръг при жените
Даниела Петева (сн. BulgarianBasket.com)
24-11-2008 02:27

За втори пореден път и трети през последните 4 седмици MVP на кръга в женската А група става 19-годишна баскетболистка и тя е същата, която постигна това и в много подходящия за името й 5-и кръг - Даниела Петева. Разбира се, ако трябва да се пошегуваме, този път нямаше състезателка с подходящо фамилно име за 8-ия кръг, затова (вече съвсем сериозно) MVP става отново тази, която в най-голяма степен демонстрира своя безспорен баскетболен талант.
 
В качествата, които притежава Петева, както BulgarianBasket.com отбеляза при едно интервю с нея още преди три години (тогава тя бе само на 16), прави впечатление тази универсалност - тя умее да бележи точки и на контраатака, и с точна стрелба отдалеч, умее да овладява отскочили топки под коша, да подава завършващи пасове и да отнема топки от съперника. Разбира се, има и още много да учи; но кой ли от нас пък може да се похвали, че вече знае и може всичко, дори в доста по-напреднала възраст? А това момиче за пореден път доказва, че ако й се даде шанс за изява, може да засенчва с изявите и доста по-опитни от нея състезателки. Точно тази универсалност, за която става дума, тя показа в този кръг, за да стане MVP, без да оглави класирането по нито един от отделните показатели. С нейните 22 точки тя дели 3-то място в класацията на реализаторите в кръга, със 7 овладени топки дели 7-о място при борците, със 7 асистенции е втора при подавачите след Зорница Костова (8), а с 3 "откраднати топки" дели 6-ото място по този показател. Всичко това бе достатъчно за най-големия общ коефициент на ефективност от всички - 36.
 
С 6 пункта по малко от нея - 30 - има американският център на Лукойл Нефтохимик Даниел Кръчър. Тя вкара 20 точки и овладя 10 борби при убедителния домакински успех на тима си срещу сливенския Тони 7. За нея това е второ поредно второ място в класацията за MVP, а също и четвърто появяване в Топ 5 и пето в Топ 10 в осемте кръга от началото на сезона. Агнеса Дойчинова от Миньор се нареди трета с 24 отбелязани точки и общ коефициент 27 срещу НСА. Тя пък вече за четвърти път се нарежда в Топ 3, като вече е била и MVP (в 6-ия кръг).
 
Въпреки че игра 31 минути, Петева всъщност влезе от пейката, което автоматично я прави и най-добър шести играч на кръга. Най-добър реализатор пък е Гергана Колева от Тони 7 с 27 точки (повече от половината на своя тим) във вече споменатия мач в Бургас.
 
След 8-ия кръг временни лидери в общото класиране по отделните показатели средно на мач са: Агнеса Дойчинова (коефициент - 25.0, точки - 22.1 - и борби в нападение - 3.9), Гергана Колева (точки - 22.1), Стефка Митева (общо борби - 11.7 - и борби в защита - 9.1), Ивелина Вранчева (асистенции - 5.6), Силвия Пеева (отнети топки - 3.3) и Вера Перостийска (блокове - 3.6).

ТОП 10 НА 8-и КРЪГ
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи