Еуфория във Видин при гласуването за местния "Мач на звездите"


Еуфория във Видин при гласуването за местния "Мач на звездите"
Миналият мач на звездите бе пред пълни трибуни
24-11-2008 23:03 | viasport.bg

Истинска еуфория обхвана видинските училища при гласуването за „Мача на звездите”, а организаторите пускат допълнителни анкетни карти.
 

След броени дни приключва гласуването за третото издание на „Мача на звездите” между „Севера” и „Юга” във Видин, който ще се проведе на 01.12.2008 г. в зала „Фестивална” и ще бъде част от цялостната общинска антиспин кампания, която тази година ще се проведе под мотото „Всеки ден е антиСПИН ден. Бъди в час!”.
 

Еуфорията сред ученици и състезатели е пълна. Организаторите се наложи да пуснат допълнителни анкетни карти в големите видински училища. Най-оспорвана ще бъде битката в ПМГ”Екзарх Антим І” и ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”, където до последно няма да е ясно кой ще попадне в отбора на южняците. На 26 ноември приключва гласуването и след обработване на резултатите комисията ще обяви официално двете десетки на „Севера” и „Юга”. Специалната екипировка за „звездния” двубой ще пристигне в деня на проявата и ще бъде голямата изненада за момчетата от двата отбора. Тя е подарък от фирма „Кнауф” и ще остане за спомен на участниците в кампанията.
 

С всеки изминат ден се засилва обществения интерес около предстоящия двубой, а също така нараства и желанието на много фирми да се включат в подпомагане на проявите от антиспин кампанията във Видин.
 

За „Мача на звездите”:
По създадената вече традиция, на териториално разделение между училищата от Видин ще се сформират два отбора от най-добрите ученици, които ще играят помежду си в демонстративна баскетболна среща. Учебните заведения символично са разделени на север и на юг от историческия музей /Турски конак Колука/. 
 

Отборът на СЕВЕРА ще включва училищата ГПЧЕ”Йордан Радичков”, ПГОХ, СОУ”Любен Каравелов” и СОУ”Цар Симеон Велики”, а отборът на ЮГА ще е съставен от възпитаници на ПМГ”Екзарх Антим І”, СОУ”Св.Св. Кирил и Методий”, ПГ”Проф. д-р Асен Златаров” и ОУ”Отец Паисий”.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи