Пини Гершон се върна в Макаби, в четвъртък излиза срещу Уникаха


Пини Гершон се върна в Макаби, в четвъртък излиза срещу Уникаха
Пини Гершон се върна в Макаби ТА (сн. Euroleague)
25-11-2008 01:59

Пини Гершон отново е старши треньор на Макаби Тел Авив, съобщава официалния сайт на израелския клуб. 57-годишният специалист, който е начело също и на националния отбор на България се е съгласил да води Макаби в следващите три години. От днес той официално е треньор на тима, а в четвъртък го извежда в пореден мач от Евролигата срещу испанския Уникаха Малага. Очаква се Пини да пристигне днес в израелската столица.
 
Гершон спечели три титли в Европа като треньор на Макаби Тел Авив, но след като загуби финала на Евролигата през 2006 година в Прага от ЦСКА Москва, пое отбора на Олимпиакос. Година и половина по-късно бе освободен, а веднага след това прие офертата да води националния ни мъжки тим.
 
Гершон е един от главните виновници България отново да играе на финали на Евробаскет след успешно преминалите квалификации през изминалото лято.

Въпреки, че не показваше притеснения от факта, че няма клубен отбор бе ясно, че Гершон рано или късно отново ще поеме някои от европейските грандове. Той се завръща на треньорския пост в Макаби Тел Авив, където постигна най-големите си успехи.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи