Тити Папазов: Пини получава своя реванш в Макаби


Тити Папазов: Пини получава своя реванш в Макаби
Тити Папазов и Пини Гершон (Gong.bg)
25-11-2008 13:39 | Gong.bg

Безспорно най-близкият приятел на Пини Гершон в България, Тити Папазов бе повече от щастлив от назначението на националния ни селекционер за старши треньор на Макаби Тел Авив.
 
„Още миналата седмица като бяхме тук в София заедно и му казах, че е въпрос на дни обаждане от Дейвид Федерман и той каза – това не може да се случи никога. Вие сами видяхте, че Пини е човек, който не допуска никой да му упражнява натиск. И за негово съжаление, и за феновете на Макаби, раздялата му с клуба преди две години, не е била по най-добрия начин. Той е човек, който си знае класата, знае какво може и затова авторитетно управлява отбора си и не иска никой на му се меси в работата. Това е била една от причините, поради които напуска Макаби и сега именно тези хора, които тогава го отстраняват, вчера са се обадили и казали – „Искаме да ни спасиш!”. Това са били думите към него – „Искаме да ни спасиш!”. Пини е институция в европейския баскетбол, да не говорим за Тел Авив, където ви гарантирам, че днес на летището, когато кацне самолетът му, няма да има по-малко от 5 хиляди души, които съм убеден, че на ръце може би ще го занесат до залата. Това е бил и огромният натиск на феновете след загубата от кръвния враг Апоел Йерусалим в петък. Единственото решение за спасението на Макаби Тел Авив е било именно връщането на такъв авторитет, защото Макаби е изключително специфично място. Това е един от най-добре организираните клубове в света. Не говоря само за Европа, а в света, защото съм бил и в Америка, но това, което съм видял в Макаби е извънредно. Такава организация заслужава треньор от най-високо ниво, а те се броят на пръсти. Двама-трима са тези, които наистина могат да отговорят на класата на един такъв клуб като организация. Пожелах му успех срещу Уникаха, защото има само два дни за подготовка. Казах му, че само неговата поява е предизвикателство. Убеден съм, че същото предизвикателство, което имаха играчите на България, сега ще имат и баскетболистите на Макаби. Не случайно Пини е толкова обичан навсякъде. Проблемите, които е имал са затова, че е авторитет, характер и не допуска някой да му се разхожда по главата. Да не давам примери с българската действителност, защото знаете по-добре от мен”, коментира Тити за Гонг и добави:
 
„Пини 100% остава в екип с Ави Ковалски. Много ми се иска да гледам на живо мача Макаби – Олимпиакос веднага след Нова година, където правдата ще възтържествува. Аз винаги знам, че пак ще коментира моите опоненти, че употребявам много Господ, но Пини абсолютно незаслужено беше махнат със задкулисни игри от Олимпиакос и знам, че на 8-ми януари ще бъде неговият голям реванш в Нокиа Арена. Ще говоря с ръководството на Левски да ме пуснат за два дни да гостувам на това събитие. Сигурно съм малко по-щастлив от него, защото на чужд гръб и 100 тояги са малко, а си има и своите опасности отбор, в който не си правил ти селекцията. Но аз гледам от позитивната страна на нещата и много ми се иска да се видим в Берлин. Това му и пожелах вчера. Ние досега коментирахме само Панатинайкос, но сега смятам, че Берлин е предизвикателство и за друг много голям приятел. Убеден съм, че неговите качества като треньор и най-вече като човек ще му помогнат да качи Макаби на върха. Винаги съм твърдял, че в спорта има логика, но и помага на хората, които са честни и които оставят сърцето си на паркета.”

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи