Силен мач на Деян Иванов в дебюта си в Еврокъп


Силен мач на Деян Иванов в дебюта си в Еврокъп
Деян Иванов отличен за Задар
26-11-2008 09:59

Пред 4000 зрители в новата си зала "Крешимир Чосич" Задар стартира успешно тазгодишната кампания в турнира на Еврокъп. Хърватският шампион с Деян Иванов в редиците си победи гръцкия Маруси с 87-79. Българинът влезе като резерва и направи дебют в този турнир. Той игра 22 минути и бе в един от най-добрите в тима си. Иванов вкара 17 точки и овладя 4 топки с много добра стрелба – 3/3 за 2 точки и 2/5 за 3 точки. Единствено от линията за наказателни удари националът може да не е доволен от себе си (5 от 9), но въпреки това заслужи похвалите на хърватските медии за играта си.
 
Именно Деян Иванов вкара 7 поредни точки в последната четвърт и направи резултата 71-58 в полза на своя тим. Гърците обаче не се предадоха лесно, а за това помогна и техническото нарушение, отсъдено срещу старши треньора на Задар Александър Петрович. Две минути преди края те намалиха дори до само 4 точки (78-74). Минута по-късно Маврокефалидис от гостите направи фал в атака, а Иванов вкара два наказателни удара. Най-резултатния в отбора на Задар Марлон Гарнет (29 точки) със сирената вкара тройка и направи резултата още по-убедителен – 87-79.
 
В същата група френският Роан победи АСК Рига със 79-75. Именно в Рига е следващата среща на Задар в турнира на Еврокъп.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЗАДАР – МАРУСИ
 

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОКЪП
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА В НА ЕВРОКЪП
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОКЪП
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОКЪП


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи