Кливланд отвя Ню Йорк Никс в НБА


Кливланд отвя Ню Йорк Никс в НБА
Нюйоркчани посрещат ЛеБрон подобаващо (AP Photo)
26-11-2008 12:12

Спяганият  за трансфер в Ню Йорк Никс ЛеБрон Джеймс беше посрещнат много топло от феновете в Медисън Скуеър Гардън. Въпреки това той не прости на любимият им отбор – Никс, срещу които „кавалерите” имаха гостуване, и отбеляза 26 точки за крайното 101-119.
 
Делонте Уест добави 16 точки за Кливлънд, които постигнаха 52 % успеваемост – 48/91. Уоли Сърбиак наниза 15, а гостите правят най-добрия си старт за сезона от 20 години насам.
 
Куентин Ричардсън отбеляза 22 за Ню Йорк, които играят трети мач без продадените Джамал Крофърд и Зак Рандолф. Тим Томас, който беше заменен за Рандолф, се разписа с 16 точки.
 
Нощта беше дебютна и аз Ал Харингтън, който вкара едва 5 от 16-те си опита за 2 точки и завърши с общо 13.
 
Идеята на размяната на играчи за Никс е да се освободят места за 2010 година, когато Джеймс и още няколко състезатели ще станат свободни агенти. Това освободи около 27 милиона долара от тавана за заплати, с който разполага Ню Йорк. Ръководството се надява след две години феновете да се радват на „Краля”, а отборът отново да достигне предишната си слава.
 
При последната си поява в „Градината” ЛеБрон наниза цали 50 точки, но тази вечер той повече гледаше как отборът му мачка протовника.
 
Кливланд заемат първото място в центалната източна дивизия и второ в конференцията, а Ню Йорк са на трето сред петте атлантически отбора и на осмо на изток.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи