Пини Гершон: Ще намеря начин Макаби да вкарва повече точки


Пини Гершон: Ще намеря начин Макаби да вкарва повече точки
Пини Гершон (сн: Maccabi.co.il)
27-11-2008 16:04

Остават броени часове до повторния дебют на Пини Гершон на кормилото на Макаби Тел Авив, с който той стана три пъти шампион и два пъти вицешампион в Евролигата през първия си период начело на отбора (от 1998 до 2006 г.). Тази вечер от 21 часа Пини ще изведе тима именно в най-силния клубен турнир в Европа, в домакински мач срещу отбора на Уникаха Малага, с който имат един и същ актив в Група А до момента - по 2 победи и 2 загуби.
 
Ето какво споделя легендарният треньор, само два дни след като се съгласи да се наеме с мисията "спасение на Макаби" и малко преди първият си мач, в който се изправя срещу обезкървения от контузии испански тим:
 
"Нямаше как да откажа предложението на Макаби и съм наистина много развълнуван, че отново съм тук. Ще направя минимални промени в отбора. Мисля, че в този си състав той няма как да заиграе много по-добре в защита, но със сигурност може да бележи повече точки, отколкото досега, и аз ще се опитам да намеря начина това да се случи. Мисля, че повечето от играчите в тима ще паснат на стила, който аз мога да наложа. Гледах отбора на Уникаха и смятам, че отбор, който в испанското първенство побеждава Барселона толкова лесно, определено е много силен. Не се заблуждавам от техния дългия списък с контузени, защото без повечeто от тях те биха Барселона, а това е показателно. Феновете в Израел могат да донесат с подкрепата си допълнителни 10-15 точки и мисля, че атмосферата ще бъде подобаваща. Искам моите играчи да правят нещата, които знаят и умеят, а не да се опитват да ми докажат, че могат и знаят повече от това."

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи