Черноморец с трудна победа срещу НСА


Черноморец с трудна победа срещу НСА
Емил Бинев игра силно за гостите от Бургас
30-11-2008 22:39

Отборът на бургаския Черноморец успя, макар и трудно да победи като гост представителите на НСА в пореден мач от първенството на А група при мъжете. Бургазлии, които бяха фаворити в мача в четвъртата част сами се затрудниха и едва не бяха изненадани от домакините. Младите баскетболистите от Националната Спортна Академия не се примириха и демонстрираха добра игра в края и много желание за победа. В крайна сметка резултатът бе 96-100 в полза на Черноморец, което означава, че те запазват второто място групата с 5 победи и само 1 загуба след този кръг.
 
Мачът започна много силно за домакините, които в първите минути успяха да поведат с 7-2. Гостите бързо спряха устрема им и след серия от 11-2 взеха водачеството в мача в свои ръце. До края на тази четвърт гостите дори да натрупаха аванс от 8 точки - 21-29.
 
Черноморец продължиха да доминират и да увеличават преднината си и през втората четвърт.  За тях много активен беше Емил Бинев, срещу когото домакините не намираха начин да противодействат. Той направи и две респектиращи забивки, които свалиха липсващото и без това самочувствие на момчетата от НСА. Още през първото полувреме личеше кой ще е крайният победител, а резултатът на почивката даваше най-сериозни аргументи за това - 34-55.
 
През третата част възпитаниците на Димо Костов продължиха да поддържат комфортния си аванс и играеха спокойни и уверени. Емил Димов също се отличи с добра игра в атака и защита, а Бинев и Рошманов не спираха да бележат. Най-голямата преднина, която гостите успяха да постигнат беше 24 точки.
 
В началото на последната четвърт домакините успяха да стопят преднината до 16 точно 5 минути преди края. В този момент целият отбор „избухна” и вярвайки и помагайки си те успяха почти да осъществят обрат. Само 1 минути и 41 секунди преди края на срещата те бяха назад с 14 точки, а при оставащи 30 секунди дефицитът им стана едва 2. За тяхно съжаление при последвалите тактически фалове противниците им бяха почти безпогрешни и малко не им стигнат да обърнат мача. Така на практика една среща, която премина почти изцяло под диктовката на гостите без последните 5 минути от нея завърши само с 4 точки в полза на големия фаворит Черноморец - 96-100.
 
За победителите както подчертахме отлично се представи Емил Бинев. Въпреки, че напусна играта за 5 лични нарушения през последната четвърт, той вкара 22 точки и овладя 7 борби. Най-резултатен бе Емил Димов, който наниза 29 точки в коша на противника и добави 10 борби за дабъл-дабъл. Рошманов се отчете с 25 като не пропусна нито един от 10-те изпълнени наказателни удара.
 
За НСА най-добри бяха гардът Радостин Йоргов и Галимир Томов съответно с 27 точки и 5 борби и 25 точки плюс 7 отскочили топки.
 
В следващия кръг бургазлии посрещат аутсайдера Спортист Своге в зала „Бойчо Брънзов” в Бургас, а треньорът Румен Трендафилов и момчетата му заминават за Русе, където ще срещнат единия от двата русенски клуба – този на Дунав.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - ЧЕРНОМОРЕЦ


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи