Балкан Ботевград с поредна разгромна победа


Балкан Ботевград с поредна разгромна победа
Кирил Райков изигра най-силния си мач този сезон
30-11-2008 23:09

Отборът на Балкан Ботевград записа шеста поредна победа в мъжката А група и за пореден път доказа, че е с класа над останалите отбори в нея. Днес момчетата на старши треньора Георги Младенов победиха с лекота младия тим на Овергаз, който прави дебют в тази мъжка група. Крайният резултат от 108-51 сам говори за абсолютното надмощие, което състава от Ботевград имаше над съперника си.
 
Домакините в тази среща започнаха равностойно, но по средата на първата четвърт старши треньора на гостите Младенов взе прекъсване. От този момент нататък играчите на Балкан контролираха всички събития на терена и още на почивката имаха 28 точки преднина – 23-51.
 
В третата част състезателите на Овергаз бяха равностойни на Балкан. В нея те отстъпиха само с точка – 18-19, но последва много силен финал на гостите. В последната четвърт, въпреки че пусна в игра и резервите играчите на Балкан вкараха цели 38 точки срещу само 10 за момчетата на Янко Янчев.
 
Така след този успех Балкан продължава да води в класирането с 6 победи и без загубена среща, докато Овергаз дели 4-6-то място с отборите на НСА и Дунав 2007. Именно срещу русенския тим, който вече се ръководи от Росен Барчовски е следващата среща (7 декември от 17.00 в Русе) на Овергаз.
 
Седем баскетболисти на гостите от Ботевград завършиха с двуцифрени показатели в точките като най-много вкара Кирил Райков – 24. По 18 добавиха Мартин Хорозов и Атанас Радев, а Ценко Наков остана с 14. Радев и Райков направиха дабъл дабъл в срещата като хванаха съответно 13 и 14 борби. Мартин Маринов вкара 3 тройки като резерва за 11 точки, а Любомир Лилов и Бойко Миленков се отчетоха с по 10 точки и 6 борби.
 
За домакините Атанас Даракчиев завърши с 14 точки, а Петьо Иванов добави 12 и бе на борба от дабъл дабъл. Тези двама бяха и единствените с двуцифрен точков актив за Овергаз в тази среща.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ - БАЛКАН


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи