Дунав 2007 без проблеми в Своге


Дунав 2007 без проблеми в Своге
Русенският Дунав 2007 с разгромна победа
01-12-2008 00:48

С убедителното 56-95 като гост на Спортист Своге, отборът на Дунав 2007 постигна третата си победа от първите шест кръга в долната дивизия при мъжете (А група) и първа откакто вече официално начело на тима е Росен Барчовски. Именитият специалист беше на пейката на русенци и при домакинската победа над Славия, но тогава той току що беше пристигнал в Русе и все още не бе поел подготовката на тима. След като той пое изцяло "юздите", новият му отбор първо претърпя очаквано поражение като гост на фаворита Балкан, а сега пък, също очаквано, разгроми намиращия се на другия полюс на класирането Спортист. Така тимът от Своге продължава без победа, докато русенският Дунав 2007 вече е с амбиции за бързо изкачване нагоре в таблицата, след като му предстоят 3 домакинства в следващите 4 мача.
 
След като загубиха в Ботевград с над 40 точки, играчите на Барчовски бяха амбицирани да спечелят в Своге с поне толкова и малко не им стигна да го направят. За Дунав 2007 не играха заради контузии двама основни играчи - Калоян Костов и Владимир Николов. Въпреки тяхното отсъствие, още през първото полувреме съотборниците им доминираха и на почивката вече имаха аванс от 27 точки, а нещата вървяха по същия начин и през голяма част от второто. Само тяхното отпускане в края позволи на Спортист Своге да свали разликата под 40 точки, а на самите тях попречи да стигнат гросмайсторската граница от 100 отбелязани.
 
Все пак за русенци този мач бе с най-много отбелязани и с най-малко допуснати точки досега през сезона. Прави впечатление също, че те направиха само 4 технически грешки. Всеки би казал, че това се дължи на слаба защита на домакините, но статистиката сочи, че в досегашните им 5 мача единственият съперник, който бе допуснал по-малко от 15 грешки срещу тях беше Балкан в 4-тия кръг; и дори тогава фаворитът направи 6 грешки, а сега Дунав 2007 - само 4. Вижда се, че започва да дава резултати работата на Барчовски, или най-малкото - неговият авторитет си казва думата в посока на по-добрата концентрация на младите баскетболисти в русенския тим.
 
Точно един от най-талантливите младоци, които получиха шанс за изява в Русе - младежкият национал Кристиян Борисов - отново показа, че досега се възползва по най-добрия начин от този шанс. Той бе най-резултатен за тима си в тази среща с 22 точки, включително 4 тройки. 20-годишният център Димитър Велев пък явно започва да навлиза във форма, след като отбеляза 20 точки, при положение че досега през сезона имаше най-много 8 в един мач. Играещият помощник треньор Николай Господинов влезе в игра, предвид отсъствието на Николов, но не се наложи да играе повече от 15 минути, за които вкара 8 точки. Ивайло Касабов пък се отличи с 6 асистенции. За Спортист Своге трима завършиха с двуцифрен точков актив - Стефан Терзийски с 13 точки, Христо Гергов - с 11 - и Емил Горанов - с 10.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СПОРТИСТ СВОГЕ - ДУНАВ 2007
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (МЪЖЕ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи