Вместо за Москва, Тим Пикет си тръгва за Америка


Вместо за Москва, Тим Пикет си тръгва за Америка
Тим Пикет вече не е част от Лукойл Академик
01-12-2008 01:15

По-късно днес Лукойл Академик пътува за Москва, където във вторник вечерта излиза за втори мач от турнира Еврокъп срещу местния Динамо. „Студентите” обаче ще тръгнат за руската столица без Тим Пикет, който според Топспорт е бил освободен и си тръгва за Щатите.
 
Два месеца и половина след като бе привлечен в лагера на шампиона на България, Пикет е аут и си заминава. Това е вторият американец, който е освободен от тима от началото на сезона. Преди по-малко от месец, на 10-ти ноември ръководството на Лукойл Академик се раздели и с Антонио Бъркс. На негово място бе привлечен гард (Кевин Крюгър), който обаче се оказа повече „двойка”, отколкото „единица”. Сега отново шампионите на България търсят нов гард, който да подсили отбора. Времето обаче лети, а с него и шансовете на „студентите” за по-достойно представяне в турнира на Еврокъп намаляват.
 
Пикет пристигна в Лукойл Академик от италианския Аджет Имола, където стана реализатор номер едно на Лега Дуе със средно по 22.4 точки в общо 30 изиграни срещи. Играчът е завършил университета на Флорида Стейт през 2004 година и бива избран във втория кръг на драфта на НБА под номер 44 от Ню Орлиънс Хорнетс. През лятото на 2005 играе също за Маями Хийт и за Торонто Раптърс в лятната лига на НБА.
 

193-сантиметровият баскетболист започна сезона много силно и на два пъти дори бе избран за играч на кръга в класацията на BulgarianBasket.com. Със смяната на Бъркс с Крюгър обаче нещата рефлектираха върху Пикет с голяма сила. От този момент той само веднъж постига двуцифрен точков резултат от изиграните 4 срещи. Две от тях Лукойл Академик губят (от Левски и УНИКС Казан). Срещу „сините” той бележи само 7 точки, а в първия мач от Еврокъп миналия вторник вкарва едва 4. Нещо повече, в петъчната среща със Сливен той влиза за първи път през този сезон като резерва и играе само 7 минути. Така вместо за Москва, американският гард си заминава за Америка и ще търси нов отбор да доиграе сезона.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи