Левски обърна Лукойл Академик от -21 до +15


Левски обърна Лукойл Академик от -21 до +15
И юношите на Левски биха Лукойл
01-12-2008 02:43

Юношите на Левски губеха след 13 минути и половина с цели 21 точки от връстниците си от Лукойл Академик (18-39), но това не им попречи да победят с крайното 86-71. За останалите 26 минути и половина скромни математически сметки казват разгромното 68-32 в полза на "сините" таланти. Баскетболистите на Юлиан Аладжов изнесоха истинска баскетболна лекция на юношите на Лукойл Академик, които бяха надиграни във всяко едно отношение в последната среща от Младежката лига за тази година.
 
След този кръг Левски се нареди на трето място с 3 победи и 2 загуби, докато Лукойл Академик след като стартира с две победи срещу по-слабите отбори на Балкан и Марица Кършияка допусна три загуби от далеч по-силните Черно море, Рилски спортист и Левски.
 
„Сините” започнаха с голяма доза подценяване срещата и още в 5-та минута Лукойл Академик имаше аванс от 1-13. Минута и половина преди края на частта две поредни тройки на Цветелин Иванов и Петър Бабалиевски намалиха разликата до само 8 точки (14-22), но играчите на Лукойл Академик затвориха първата четвърт със седем поредни точки за 14-29. Нещо повече, баскетболистите на Левски не мръднаха от 14 до момента в който в 12-та минута Дилян Качаров направи преднината на съперника плюс 20 (14-34). Така се стигна до най-голямата разлика в полза на Лукойл Академик от 21 точки (18-39) само след 13.28 минути игра в столичната зала „Триадица”. Две поредни тройки на Александър Ангелов и Бабалиевски стопиха малко аванса на гсотите, а на почивката вече разликата бе сведена до само 10 (40-50).
 
Второто полувреме бе показно от страна на Левски, които не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и надиграха опонента си въввсеки един показател. Особено силни бяха „сините” баскетболисти в изявите си в защита, където играчите на Лукойл Академик рядко стигаха до нормална стрелба. В 23-та минута гостите водеха с 47-56, но в следващите малко повече от 5 минути те не успяха да отбележат нито точка. За сметка на това играчите на Левски вкараха 13 подред и 1.51 преди края на третата част вече имаха аванс от 4 точки (60-56).  Все пак след 30 минути игра срещата все още не бе решена, а Левски водеше само с 3 точки (65-62).
 
Последната четвърт ще се запомни с поредното „затваряне” на собствения си кош от страна на баскетболистите в синьо. 6.47 преди финалната сирена Лукойл Академик намали за 70-66, но следващия си кош те вкараха едва 1.58 до края. Той дойде при резултат 84-66, когато вече победителя от срещата бе ясен. Баскетболистите на Левски не допуснаха липса на концентрация в последните минути и затвориха срещата при резултат 86-71.
 
Невероятен в тази среща бе Цветелин Иванов, който не само вкара 30 точки (4 тройки), ами хвана 7 борби и подаде 5 асистенции. Бабалиевски вкара 3 тройки и общо 15 точки, а Иво Славчев и Александър Ангелов добавиха по 13 точки. Славчев хвана и 17 борби, но това не му бе рекорд за сезона в Младежката лига. Той направи преди две седмици 18 срещу Марица Кършияка.
 
За Лукойл Академик гардовете Димитър Филипов и Калин Христов скараха съответно 23 и 21 точки.
 
Така след като Левски би Лукойл Академик в Националната Баскетболна Лига, юношите на „сините” не пропуснаха да дублират успеха и биха връстниците си от същия клуб в Младежката лига. Очевидно е, че Левски се явява синдром за Лукойл Академик не само на ниво мъже, ами и в подрастващите. Следващата битка е между кадетите на двата клуба на 14 декември от 15.30 в залата на стадион „Васил Левски”.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (19) – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК (19)
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКА ЛИГА (ЮНОШИ)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи